SINT-PIETERS-LEEUW / LENNIK: – Onder een stralende nazomerzon, mocht Open Atelier in de School van Gaasbeek, het startschot geven voor hun 6 de tentoonstelling.
SONY DSC
Oud-directeur van de Leeuwse kunstacademie Jef Van Diest, had het genoegen deze expo officieel te openen. De uitwerking en realisatie van het project werd uitgevoerd door André Vandecandelaere .
De tentoonstelling zoomt in op de relatie tussen figuratie en abstractie“, zegt André. Abstractie van het concrete, een koe bijvoorbeeld, brengt een boeiend samenspel tussen druk- en spankrachten aan het licht. Elke structuur wordt door de zwaartekracht uitgedaagd. Abstractie van het lichaam reveleert de balans tussen spanning en druk die nodig is om die uitdaging aan te gaan. Elk beeld staat op haar eigen manier ergens in het spanningsveld tussen druk en spanning. De danser transformeert dat spanningsveld tot een spel van krachten, tot een dans met de zwaartekracht.
Of hoe een abstractie van kracht de kracht van abstractie toont.” aldus nog Vandecandelaere.
Op de ijle tonen van experimentele muziek gebracht door ACDP-TMH en de gevleugelde danspassen van Luka Roeland, werden de genodigden vergast op een fris herbergbiertje.

De tentoonstelling is nog te bezichtigen op 24 en 30 september en 1 oktober 2017 van 14.00 uur tot 18.00 uur in “De school van Gaasbeek” – Donkerstraat 32, 1750 Lennik
Deelnemende kunstenaars : An Hoornaert, André Vandecandelaere, Bart Herremans, Christiane Huyghe, Christine Timmerman, Cine Touchant, Ghislaine Goossens, Hilde Van Impe, Marcel Janssens, Mieke Huyghe, Veerle Verhoeven.
Eerbetoon aan Lieve Vanlinthout (+)

%d bloggers liken dit: