SINT-PIETERS-LEEUW: – Door de prachtige nazomerdag kwamen al vroeg in de morgen heel wat kijklustigen kijken naar het Vlaams-Brabant Kampioenschap VFBT en het 2de Europees Veulenkampioenschap trekpaarden. In de namiddag waren heel wat families present voor de kinderanimaties met de trekpaarden.


Gedurende de dag werden de veulens in het Colomapark gekeurd voor het 2de Europees Veulenkampioenschap. Buiten de Belgische veulens waren er ook deelnemers van de stamboeken KVTH(Nederland), Trait du Nord(Frankrijk) en Rheinisch Deutsches Kaltblut(Duitsland).
In een voorronde werden eerst de mooiste dieren per land verkozen. Voor België was dit Ischa Van De Boterhoeve uit Lochristi, voor Frankrijk Havane De La Marliere uit Ferrierre La Grande, voor Duitsland Floris uit NX Beesel en voor Nederland Ilse van de Klaverhoeve uit Zijtaart. Deze vier winnaars kregen een cheque van 250 euro. Uit deze vier werd het Europees veulenkampioen gekozen en het werd gewonnen door  Zwartschimmel ‘ Ilse van de Klaverhoeve ‘uit Zijtaart van Fokker-eigenaar  A&R  Van der Heiyden. Ze ontvingen van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw een cheque van 1000 euro.

foto’s voormiddag:

Deze diashow vereist JavaScript.


De namiddag stond vooral in het teken van allerhande randanimaties voor kinderen o.m. vliegend tapijt, ritje hoog op een paardenrug, rondrit in een paardenkoets, kijken hoe een hoefsmid werkt,…
Nieuw dit jaar was een dat de kinderen konden leren paardrijden. Wie deelnam aan deze proefjes kreeg nadien een diploma.
Foto’s namiddag:

Deze diashow vereist JavaScript.


Meer info over trekpaarden: www.brabantsekwekers.bewww.trekpaard.be

 

%d bloggers liken dit: