RUISBROEK: – Denktank Ruisbroek Droomt (www.ruisbroekdroomt.be) organiseerde donderdagavond “de Wandeling” een Droomwandeling door Ruisbroek.


De denktank (lobbygroep) droomt ervan om Ruisbroek: van restgebied tot ‘Droom van een Dorp’ te krijgen. Of ze hiervoor gehoor of medewerking zullen krijgen of het bij dromen zal blijven, dat zal de toekomst uitwijzen.

Verneem een beetje meer over hun dromen in onderstaande video:

Kanaalgroen – Kanaal beleving – wonderen der architectuur – New Ruisbroek – Land van Ruusbroec

Deze diashow vereist JavaScript.


Ruisbroek Droomt: “We dromen van een Ruisbroek als dorp in de voorstad, ook deelgemeente van Sint-Pieters-Leeuw. Ingebed in de oude, opgewaardeerde natuur en overvloedig nieuw groen. Doorsneden door autoweg, spoorweg, kanaal, maar dit wordt omgebogen tot meerwaarde. Het is er prettig en gezond wonen in verkeersluwe omgeving. Niet versteende publieke ruimtes voor sport en spel, voor jong en oud, ecologisch beheerd. Herboren kleinhandel en aantrekkelijke horeca. Gedurfde en vernieuwende nieuwbouw, met respect voor het oude patrimonium. Ongeziene kwalieitsarchitectuur voor CCC en omgeving.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

1 comment

  1. Het fietspad rotonde is een mooi idee, in nederland zie je het al op vele plaatsen.
    Momenteel heeft het agentschap waterwegen en zeekanaal enkel een fietsbrug voorzien die maar tot aan de linkerkant van het station rijkt. Het zou beter zijn dat die doorgetrokken word tot over de sporen zo dat fietsers niet meer verplicht zijn om af te stappen in de tunnel.
    Bovendien zou het Ruisbroek onafhankelijker maken van infrabel, want hoe moeten mensen nog naar het station gaan als die tunnel onder water raakt of dat er aan gewerkt moet worden?
    het is niet aangenaam om door die tunnel te lopen en zelf met camera voelt het onveilig aan.
    Er is geen enkel alternatief voor voetgangers en fietsers om nog aan de andere kant van de spoorwegen te geraken, dus kan men er ook geen gebruik meer van maken.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: