VLEZENBEEK: – Vandaag had in revalidatieziekenhuis Inkendaal de jaarlijkse sportdag plaats met tal van sport- en bewegingsactiviteiten voor personen met een motorische, cognitieve en/of sociale beperking (vaak het gevolg van een neurologisch letsel).


De deelnemers aan deze sportdag konden kiezen uit een brede waaier van mogelijkheden: volksspelen, boccia, quatrocycling, trail’O, krolf, badminton, kingpong, zwemmen, wandelen, fietsen, zumba, senso-gym, tennis, petanque, boogschieten en aquagym.

Els Van Holderbeke, Directeur HR en Communicatie:”Vanuit onze visie voor een optimale resocialisatie willen we mee een brug bouwen tussen het revalidatietraject hier in Inkendaal en de samenleving.En onze sportdag is daar één manier toe!
Dat sporten belangrijk is voor iedereen en zeker ook voor mensen met een beperking daar zetten wij ons in Inkendaal maximaal voor in :
– Via de sportdag laten we mensen kennismaken met een ruime waaier aan G sporten (waar mogelijk leggen we een link tussen de activiteit en sportclubs)
– We organiseren daarnaast regelmatig intern initiaties in samenwerking met een specifieke club waar men de sport dan op een meer intense manier kan beleven
– We bieden persoonlijke begeleiding aan, door samen met een clubtrainer de individuele mogelijkheden te exploreren.

We doen dit niet alleen maar werken heel nauw samen met sportclubs, organisaties, Provincie Vlaams-Brabant (PVB), Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en de gemeente Sint-Pieters-Leeuw. Vele vrijwilligers steken een handje toe om alles in goede banen te leiden.”

Deze diashow vereist JavaScript.

%d bloggers liken dit: