SINT-PIETERS-LEEUW: – Dit weekend speelde KV Brucom zijn eerste thuismatch. Dat lukte echter maar dankzij verschillende vrijwilligers die zelf het gras maaiden.


Marc De Bosscher, voorzitter KV Brucom: “Op vrijdag werd ‘door omstandigheden’ – die ons tot op dit ogenblik onbekend zijn – het gras niet gemaaid op KV Brucom.
Om te vermijden dat we een smadelijke forfaitscore zouden aangesmeerd krijgen wegens ‘onbespeelbaar terrein’, staken een paar spelers en bestuursleden op zaterdagmorgen de handen uit de mouwen en werd begonnen aan het zelf maaien van terrein 1. Een klus die snel een paar uur in beslag nam, ook al waren er op een bepaald moment zelfs 4 grasmaaiers aan het werk.
Uiteindelijk was het terrein toch speelklaar voor de eerste thuiswedstrijd op zondag, een wedstrijd die door KV Brucom werd verloren met 0-2.
De wedstrijd van 6 augustus werd eerder al, op vraag van de sportdienst, verplaatst en op het veld van Kapelle-op-den-Bos gespeeld.”

Reactie schepen Bart Keymolen: “Op vrijdag belde de voorzitter van Brucom de sportdienst om te vragen of het gras nog gemaaid ging worden. Na telefonisch contact met de aannemer werd bevestigd dat deze diezelfde dag nog alle terreinen van Sint-Pieters-Leeuw ging maaien, op voorwaarde dat de felle regenbuien het toelieten.
Met de beste bedoeling werd 3 weken geleden het veld opnieuw ingezaaid op initiatief van de sportdienst. De aannemer heeft geopteerd om het natte en ingezaaide veld, niet te beschadigen en met zijn zware machines van het veld te blijven. Wij staan nog steeds achter deze beslissing.

2 comments

  1. Ik vraag me af waarom de gemeente voor al deze kosten en diensten dient op te draaien. Kan de voetbalclub niet zelf instaan voor het inzaaien en maaien van het gras? Dit geldt trouwens voor alle voetbalterreinen.

    1. Joachim, heb je je al eens afgevraagd welke investering dat aan aangepast material vraagt van een klein voetbalploegje? Voetbalterreinen rij je immers niet af met een gewoon grasmaaierke gezien de omvang van de meestal verschillende terreinen … Vele voetbalploegen overleven slechts door het onbezoldigde vrijwilligerswerk …Indien er niet uitgekeken wordt en er geen ondersteunende maatregelen genomen worden zullen tal van voetbalclubs niet overleven … Ik moet er geen tekeningetje bij maken … In S-P-L zit de meerderheid van voetbalclubs met het water tot aan de mond …

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: