ZUUN: – Vier woonzorgcentra in Beersel, Sint-Genesius-Rode en Sint-Pieters-Leeuw gaan op een unieke manier samenwerken. Voor hun bewoners met dementie kopen ze samen ‘De Tovertafel’ aan, een interactief computerspel waarbij mensen met dementie opvallend actief op reageren. Ze worden hierbij ondersteund door de Lionsclub Zenne en Zoniën die 2500 euro schenkt aan dit project.


OCMW WZC De Ceder van Beersel, OCMW WZC De Groene Linde van Sint-Genesius-Rode en OCMW WZC De Zilverlinde van Sint-Pieters-Leeuw en QALY@Beersel nodigen elk 3 maanden per jaar hun bewoners met dementie uit rond De Tovertafel. De Tovertafel verdwijnt dan 9 maanden en komt hierna met hernieuwde aandacht het WZC terug binnen. Zo wordt De Tovertafel permanent intensief gebruikt en bereikt ze veel mensen met dementie.

Paul Defranc, voorzitter OCMW: “Het OCMW van Sint-Pieters-Leeuw heeft de Tovertafel samen met Rode en Beersel aangekocht omdat op deze manier de aankoop financieel haalbaar was.
Gezien de gunstige invloed bij dementerende personen kijken we in het WZC Zilverlinde alvast uit naar de komst van de Tovertafel begin 2018.”

%d bloggers liken dit: