RUISBROEK: – Het gemeentebestuur, de nv Ruisbroek Kern Land i.s.m. architectenbureau ar-te hielden dinsdagavond een infomoment voor buurtbewoners in de kerk van Ruisbroek.
Ruisbroek Kern Land nv gaat een verkavelingsaanvraag indienen voor hun project “Kerkeveld” op de voormalige ACV site.

2017-06-27-Ruisbroek-Kern-Land (18)
architect Kris Loix van ar-te en Michel Hellawell, CEO Ruisbroek Kern Land nv stelden project “Kerkeveld” voor.

Bekijk onderstaande video voor meer duiding over het nieuwe project:

Luc Deconinck, Burgemeester: ” Een privaat ontwikkelaar die het hele terrein verworven heeft. Gaat nu voor de voormalige ACV site een verkavelingsaanvraag indienen. Dit is een belangrijke stap in de herwaardering van het centrum van Ruisbroek.

Michel Hellawell, CEO Ruisbroek Kern Land nv: “Zoals het BPA bepaalt willen we het residentieel omvormen. Dus de oude fabriek afbreken, saneren en dan willen we werken rond een centraal plein. We gaan huizen, appartementen en een woonzorgcentrum bouwen. Het centrale plein dat een kern functie zal krijgen zal ook wagen vrij zijn daar we alle parking plaatsen voor bewoners en bezoekers ondergronds voorzien. We werken samen met het Leuvense architectenbureau ar-te en hebben samen plannen uitgetekend met 27 appartementen voor Vlabinvest, 18 eengezinswoningen, 28 appartementen en nog een tweede blok van 11 pleinappartementen en tot slot een Woonzorgcentrum.”

Deze diashow vereist JavaScript.

De projectontwikkelaar hoopt als alles goed gaat om in 2018 de oude gebouwen te kunnen afbreken en saneren.

%d bloggers liken dit: