RSS

Provincie steunt leenverkeer tussen bibliotheken

29 Mei

2014-06-03-bibliotheek-provinciaal-bibliotheeksysteem_07VLAAMS-BRABANT: – 52 Vlaams-Brabantse bibliotheken krijgen samen 64.042,50 euro subsidies voor interbibliothecair leenverkeer.

De bibliotheken van Aarschot, Affligem, Asse, Beersel, Bekkevoort, Bertem, Bierbeek, Boortmeerbeek, Boutersem, Diest, Dilbeek, Galmaarden, Geetbets, Gooik, Grimbergen, Haacht, Halle, Herent, Herne, Hoeilaart, Holsbeek, Kampenhout, Kapelle-op-den-Bos, Keerbergen, Kortenberg, Landen, Lennik, Leuven, Liedekerke, Linter, Londerzeel, Machelen, Meise, Merchtem, Opwijk, Overijse, Pepingen, Roosdaal, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Steenokkerzeel, Ternat, Tervuren, Tielt-Winge, Tienen, Tremelo, Vilvoorde, Wemmel, Zaventem, Zemst en Zoutleeuw krijgen samen 64.042,50 euro voor hun interbibliothecair leenverkeer.

Via interbibliothecair leenverkeer (IBL) kan een bibliotheek boeken en ander materiaal dat niet aanwezig zijn in de eigen collectie aanvragen bij een andere bibliotheek.

Voor de bibliotheekgebruiker is IBL een bijzondere dienstverlening en voor de bibliotheek is het een belangrijk onderdeel van een modern collectiebeleid’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor cultuur. ‘Dankzij IBL kan de bibliotheek tegemoetkomen aan de wensen van de bibliotheekbezoeker, ongeacht de omvang en de inhoud van de eigen collectie’.

 
Reacties staat uit voor Provincie steunt leenverkeer tussen bibliotheken

Geplaatst door op mei 29, 2017 in actualitiet, bibliotheek, boek, boeken, Sint-Pieters-Leeuw

 

Tags: , ,

Reacties zijn gesloten.

 
%d bloggers liken dit: