RSS

Datum straatnaamwijzigingen Impeleer gekend: 12 juni 2017

22 Mei

SINT-PIETERS-LEEUW: -In januari 2017 organiseerde het gemeentebestuur een druk bijgewoonde infoavond in de raadzaal van het gemeentehuis.
Aanwezige inwoners van de wijk Impeleer en van de betrokken straten in Vlezenbeek kregen er uitleg bij het verloop van de straatnaamwijzigingen. Er werd een infobrochure uitgedeeld waarin werd uitgelegd hoe alles in z’n werk gaat.
De datum waarop de straatnamen effectief zouden wijzigen, kon toen niet worden meegedeeld omdat de federale overheid de datum zelf bepaalt.
Deze datum is nu gekend. Op 12 juni 2017 wijzigen de straten en nummers!

Alle betrokken inwoners krijgen uiterlijk 2 juni 2017 een gepersonaliseerde brief in de bus, met een nieuw huisnummerplaatje.
De huisvestingsmaatschappij liet weten dat zij zelf de nieuwe huisnummerplaatjes zullen aanbrengen. Huurders moeten hiervoor niets ondernemen.

Vanaf zaterdag 17 juni 2017 kunnen de betrokken inwoners zich aanmelden aan de loketten van het gemeentehuis om hun adres digitaal te laten wijzigen op hun elektronische identiteitskaart.
Enkel en alleen voor deze inwoners en voor deze administratieve handeling zal het gemeentehuis twee zaterdagen extra geopend zijn en dit op zaterdag 17 juni en 24 juni, telkens van 8.30 tot 12 uur.
De betrokken inwoners kunnen zich ofwel aanmelden op één van beide zaterdagen, ofwel tijdens de normale openingsuren.

Jan Desmeth, Schepen voor Mobiliteit: “Wij – het gemeentebestuur – regelden met BPost dat alle post gedurende de eerste vier maanden automatisch wordt doorgestuurd van het oude naar het nieuwe adres en dit voor alle betrokken inwoners. Zo zorgen we voor een vlotte overgang en vermijden we de belangrijkste problemen. Indien men deze periode wenst te verlengen, dient de inwoner zich wel zelf bij BPost te melden. Bij de gepersonaliseerde brief, voegen we opnieuw een exemplaar van onze brochure toe. Deze werd eerder al – in januari 2017 – bedeeld. In deze folder kunnen onze inwoners lezen wat automatisch verloopt en wat ze zelf dienen te regelen.

Mede op vraag van de hulpdiensten – tijdens een overleg begin 2016 – besliste de gemeenteraad unaniem om de straatnaamwijzigingen door te voeren.
De hulpdiensten lieten het gemeentebestuur namelijk weten kostbare tijd te verliezen in de betrokken gebieden omwille van de verwarrende situatie op locatie.
Het gemeentebestuur is er zich van bewust dat deze wijzigingen heel wat administratieve overlast opleveren voor de betrokken inwoners.
Echter, omdat veiligheid en gezondheid de hoogste prioriteit is, wenst het gemeentebestuur hier geen risico’s te nemen.

Specifiek voor de wijk Impeleer wordt op de beide invalswegen een stratenplan voorzien met de opbouw van de hele wijk.

Meer info vind je op de website: www.sint-pieters-leeuw.be/straatnaamwijziging.

 
Reacties staat uit voor Datum straatnaamwijzigingen Impeleer gekend: 12 juni 2017

Geplaatst door op mei 22, 2017 in actualiteit, nieuws, Sint-Pieters-Leeuw

 

Tags:

Reacties zijn gesloten.

 
%d bloggers liken dit: