RSS

gemeente Sint-Pieters-Leeuw gaat elektrische laadpalen installeren

10 Mei

VLEZENBEEK / RUISBROEK: – De gemeente gaat elektrische laadpalen plaatsen op de welzijnsite in Ruisbroek en aan het cultuurcentrum de Merselborre in Vlezenbeek.

Eandis stelde vandaag aan geïnteresseerde gemeenten zoals Sint-Pieters-Leeuw de publieke elektrische laadpalen voor die het in Vlaanderen in opdracht van de gemeenten zal plaatsen.

Lucien Wauters, schepen Nutsvoorzieningen: “De welzijnsite en de Merselborre zijn de 2 reeds aangeduide sites door het gemeentebestuur.
De eerste paal zal wellicht nog in juni -juli kunnen geplaatst worden,alleszins nog deze zomer
.”

De publieke palen moeten een belangrijke derde pijler voor elektrische oplaadinfrastructuur worden, naast de laadpunten thuis en die op de terreinen van bedrijven.

De Vlaamse Regering wil het aanschaffen en gebruiken van elektrische wagens aanmoedigen. Eén van de factoren die mensen weerhouden om in de toekomst voor zo’n wagen te kiezen, is de beperkte beschikbaarheid van laadinfrastructuur. Daarom hebben minister Tommelein en netbeheerders Infrax en Eandis eind vorig jaar samen een spreidingsplan opgemaakt voor 2500 nieuwe publieke laadpalen, waarvan minstens één in elke gemeente in Vlaanderen.

 
 

Tags: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s