SINT-PIETERS-LEEUW: – In de marge van de inhuldiging van de petanquebanen in LDC Negenhof vanmiddag (zie artikel – klik hier) werd vernomen dat de gemeente nog dit jaar overdekte petanquebanen wil aanleggen op één van de drie tennisterreinen aan het Wildersportcomplex.


Jos Speeckaert, Schepen van Sport:”Aan het Wildersportcomplex hebben we drie tennisterreinen waarvan er één slecht aan toe is. We hebben nu in onze budgetten 50.000 euro voorzien om één tennisterrein weg te nemen en daar een overdekte petanquebaan te maken met normaal gezien een tien à twaalf velden.
We krijgen heel veel vraag om in de gemeente nieuwe petanquebanen aan te leggen. Niet alleen van senioren maar ook van jonge mensen. Je merkt dat het terug een sport is die in is. Mede daardoor hebben we beslist om het daar nuttig in te richten. En ik vermoed dat die petanquebanen heel wat bijval zal genieten.
We zijn nu bezig met de voorbereidingen, het budget is voorzien om het te gunnen dus normaal gezien zullen die in het najaar gebouwd worden.”

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: