2017-03-23_Chris-Van-Houdt_en_Christel-Desmet_prinsenpaar-carnaval-Halle-2017_aSINT-PIETERS-LEEUW: – Het was de droom van Chris Van Houdt en Christel Desmet uit Sint-Pieters-Leeuw om prinsenkoppel van carnaval Halle te worden. Dit weekend wordt voor hen een uniek moment, want hun droom is en wordt werkelijkheid. Ze zullen als koppel carnaval Halle op de eerste rij meemaken als prinsenpaar. Een feest zoals ze zelf zeggen voor iedereen en waar iedereen zich kan amuseren.

Chris Van Houdt: “We zijn het levende bewijs voor alle carnavalisten dat iedereen prins of prinses kan worden. En dat je zelf niet in Halle hoeft te wonen zoals veel mensen denken.
We zijn beiden van kindsbeen af bezig geweest met carnaval. Maar we zijn pas zeven jaar geleden zelf in een groep gegaan en zes jaar geleden onze eigen groep Van ’t Vat gestart. En nu is inderdaad een hoogtepunt. Dat is een pluim op de hoed van heel mijn groep eigenlijk. ”

2017-03-23_Chris-Van-Houdt_en_Christel-Desmet_prinsenpaar-carnaval-Halle-2017_b
Chris Van Houdt is de 60e prins,Christel Desmet de 39ste prinses carnaval van Halle.

.
Zaterdag 25 maart 2017
16u33 Aankomst van de deuvelstoet op de Grote Markt
16u55 Brouwen van de prins en verwekken van het vrouwelijk schoon

Chris Van Houdt: ” Zaterdagnamiddag worden we alle twee in een ton gestoken met een reus op en die reus vertrekt van bovenaan ST-Rochus (de Biezeweide) daarmee gaan we heel het stad door tot op de markt en op de markt zijn het dan de prinsessen en de prinsen die ons uit de ton gaan begeleiden en dan kan het feest losbarsten.”

Zondag 26 maart 2017
14u33 Vertrek van de Carnavalstoet vanop St.-Rochus
Parcours zondagmiddag stoet: Biezeweide – Sint Rochusstraat – Vandenpeereboomstraat – wijzerzin rotonde linksaf Nederhem – wijzerzin rotonde linksaf Fons Vandermaelestraat -linksaf Willamekaai – rechtsaf Basiliekstraat – linksaf Arkenvest – Louis Theunckenstraat – Minderbroederstraat – Volpestraat – Melkstraat – Grote Markt.
15u11 Doortocht van de carnavalstoet over de Grote Markt

2017-03-23_Chris-Van-Houdt_en_Christel-Desmet_prinsenpaar-carnaval-Halle-2017_cChris Van Houdt: “Ik zeg het dikwijls je hebt veel stoeten in België maar die van Halle is toch wel de schoonste. Ik ga zeker niet beweren dat we de grootste zijn , maar de schoonste alleszins.”

Het zullen zware dagen en nachten worden hoe ga je deze door geraken?
Christel Desmet: “Ik denk dat we de voorbije dagen al een beetje getraind geweest zijn. We hebben al wat feestjes en dopen van chars achter de rug. We zijn niet tot het uiterste gegaan, we hebben ons een beetje beperkt maar we zien het helemaal zitten.
Chris Van Houdt: ” Tijdens de dopen van de chars hebben we al stuk voor stuk prachtige dingen gezien. Iedereen steekt daar zijn eigenheid in en voor mij is een kleine char even schoon als een grote want je moet zien met hoeveel man ze het maken ook hé.”

Zie ook ons artikel: – gratis carnaval nachtbussen van en naar Sint-Pieters-Leeuw

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder