SINT-PIETERS-LEEUW / HALLE: – Duik dit weekend, 25, 26 en 27 maart 2017, zorgeloos de feestnachten in van carnaval Halle. Ook al ben je verkleed als piraat, draak of clown, de chauffeurs van De Lijn brengen je veilig naar huis met de extra nachtbussen.


Op de Grote Markt in Halle werden deze voormiddag de carnavalsbussen voorgesteld die zullen rijden tijdens het Halse carnaval. Dit gebeurde in aanwezigheid van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts, prins carnaval en van een aantal burgemeesters van de gemeenten die deze gratis bussen mogelijk maken.

GRATIS Nachtbussen Sint-Pieters-Leeuw
11 Carnavalsbus: Halle – Sint-Pieters-Leeuw – Vlezenbeek
55 Carnavalsbus: Halle – Beersel – Ruisbroek
66 Carnavalsbus: Halle – Sint-Martens-Lennik (enkel zaterdagnacht)

Nieuw dit jaar is carnavalsbus 66 die feestvierders in Oudenaken en Sint-Laureins-Berchem zal oppikken en afzetten. Opgelet! Deze bus rijdt enkel op zaterdag 25 maart.
Meer informatie over de dienstregeling, haltes en reiswegen op www.delijn.be/hallecarnaval.Bart-KEYMOLEN_schepen_Sint-Pieters-LeeuwBart Keymolen, schepen van jeugd: “In 2010 legde Sint-Pieters-Leeuw als eerste gemeente feestbussen in tijdens het Halse Carnavalweekend. Wim Peeters (CD&V) en Kathleen D’Herde (VLD) stonden als trekkers aan de wieg van dit initiatief. Inmiddels zijn heel wat gemeenten gevolgd en is dit initiatief uitgegroeid tot een succesvolle samenwerking tussen een tiental gemeentebesturen, Halattraction, politiezones Zennevallei en Pajottenland en De Lijn. Als schepen voor Jeugd ben ik blij te zien dat veel partners navolging hebben gegeven aan ons opzet om zo veel mogelijk mensen, en daarom niet enkel jongeren, na een nachtje Carnaval veilig thuis te brengen.
In 2010 zijn we gestart met één buslijn die door de gemeente reed. Elk jaar streven we er naar ons aanbod beter af te stellen op de noden van onze inwoners. Dit jaar zal voor de eerste maal een derde feestbus door onze gemeente rijden; op zaterdagnacht bedient feestlijn 66 Oudenaken en Sint-Laureins Berchem. Door deze uitbreiding kunnen bijna alle Leeuwse wijken op wandelafstand gebruik maken van een van de feestbussen. Na Carnaval zullen we evalueren of het wenselijk is lijn 66 (deels) uit te breiden naar zondag en maandag.
Zelf zal ik dit weekend ook gebruik maken van de bussen van De Lijn!”

Gratis nachtbus
De kosten van deze gratis carnavalsbussen worden gedragen door in totaal acht gemeenten uit het Pajottenland en de zuidelijke Vlaamse Rand: de stad Halle, de gemeenten Sint-Pieters-Leeuw en Beersel, en de Intergemeentelijke Preventiedienst Pajottenland. Die laatste groepeert de gemeenten Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen. “Die goede samenwerking met de gemeenten is voor ons erg belangrijk. Verkeersveiligheid is immers een zaak van iedereen.”, aldus directeur van De Lijn Vlaams-Brabant Johan Van Looy.

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts, zelf ook van de streek, is blij met de samenwerking: “Carnaval Halle en De Lijn zijn een gouden combinatie. Dankzij de carnavalsbussen kan iedereen uit de bol gaan zonder ongelukken”.


Wie tijdens zijn rit of aan de halte in carnavalsoutfit (veilig) een leuke of unieke foto maakt en die via de Facebookpagina van De Lijn deelt (of via Instagram als publieke foto met #delijn), maakt bovendien kans op een ludieke prijs. Die gaat naar de persoon die voor zijn of haar foto de meeste likes verzamelt vóór woensdagavond 29 maart. Gelukwensen van prins carnaval krijgt de winnaar er gratis bij.

uitroeptekenTijdens de nacht van zaterdag op zondag moeten reizigers wel rekening houden met de omschakeling tussen winter- en zomeruur.
De dienstregeling van de carnavalsbussen verloopt immers de hele nacht lang volgens het winteruur.

Reizigers vinden alle informatie over de gratis carnavalsbussen tijdens Carnaval Halle en over de wedstrijd op www.delijn.be/hallecarnaval.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: