RSS

Openbaar onderzoek bouw 2 windturbines Electrabel op grens Lot, Huizingen en Sint-Pieters-Leeuw

16 Mrt

BEERSEL/SINT-PIETERS-LEEUW: – Op dit ogenblik loopt er in de gemeente Beersel een openbaar onderzoek, klasse 1, in verband met de milieuvergunningsaanvraag voor de nieuwe inrichting van twee windturbines te Huizingen en Lot aan de grens met Sint-Pieters-Leeuw langs het kanaal naar Charlerloi.

2016-09-01-5-windturbines-kanaal-Brussel-Charlerloi_01

foto: links 3 windturbines van Ecopower en Eoly – rechts de 2 van (Electrabel) Wind4Flanders langs deze zijde van het kanaal komen er nog twee windturbines van Electrabel bij.

.
Electrabel wil er twee nieuwe windturbines bouwen ter hoogte van de terreinen van Amacro aan het Heideveld, tussen het kanaal Brussel-Charleroi en spoorlijn Brussel-Halle.
Deze aanvraag werd een eerste keer afgewezen in oktober 2013 wegens veiligheidsredenen (nvdr. te kort bij de sporen van de internationale hogesnelheidstreinen).
De twee windturbines waarvoor tot 3 april 2017 een openbaar onderzoek loopt zullen een totaal vermogen van 9000kW (4500KW/windturbine) hebben.

Meer info: www.beersel.be/nieuwsdetail/135/milieuvergunning-openbare-onderzoek-klasse-1

 
1 reactie

Geplaatst door op maart 16, 2017 in actualiteit, Beersel, Sint-Pieters-Leeuw

 

Tags: ,

Een Reactie op “Openbaar onderzoek bouw 2 windturbines Electrabel op grens Lot, Huizingen en Sint-Pieters-Leeuw

  1. Joelle Borgers

    maart 16, 2017 at 11:02 am

    Heb vorige zomer al moeten Door brengen in huis met de rolluiken naar beneden omdat wel langs voor en achter constant met licht flitsen zitten in de tuin is het ook niet te doen wanneer het mooi weer is bedankt alvast voor de zalige rust en stress

     
 
%d bloggers liken dit: