RSS

1 jaar Ruisbroek droomt

23 Feb

2017-02-23-ruisbroek-droomt_logoRUISBROEK: – Sinds ruim 1 jaar nu denkt en droomt een groep oude en nieuwe Ruisbroekenaren van “Ruisbroek Droomt…” (www.ruisbroekdroomt.be); over een leefbaarder, groener en aantrekkelijker Ruisbroek.
2017-02-23-ruisbroek-droomt_02
Adriaan Devillé: ‘Wat resulteerde in een “Droomplan”, een totaalplan voor het gebied, omvattend infrastructuur, architectuur, urbanisme, met de focus op natuur. Dit alles ingebed in een grensoverschrijdend (Beersel, Drogenbos, Lot en Ruisbroek) natuurgebied van 400 ha: het “Land van Ruusbroec”.
Een wat vergeten restgebied, verstikt door verkeersdrukte en lawaai vervelt tot een aangenaam en uniek leef- en woondorp aan de rand van de stad.De oude deelgemeente
Ruisbroek wordt doorsneden door autoweg, spoorweg en kanaal, maar dit wordt onze grootste troef.

Het verscheurde weefsel wordt herverbonden en aaneengebreid door:
2017-02-23-ruisbroek-droomt_03Natuur:
Een mega ecoduct over de autoweg in combinatie met een water- en heuvellandschap, deel van het “Land van Ruusbroec” bevrijdt Ruisbroek van lawaai en fijnstof.
De wilde natuur sluipt het dorp binnen, doorheen de ACV site, koloniseert de kanaaloevers, versmelt met het vergroende kerkhofpark, het park Kanaaltuinen en nieuwe VSGB park.
Architectuur:
Gedurfde en kwaliteitsvolle architectuur verbindt het nieuwe Cultuur en ConresCentrum, het bedrijvencentrum, en het natuurbelevings- en sportcentrum.
Waardige buren van de nieuwe parkeer-, kantoor- en woontorens, ingeplant op de juiste plek.
Infrastructuur:
Een nieuwe noordelijke ontsluiting over het kanaal, takt af naar Ruisbroek Centrum, duikt verder onder de spoorweg, via een tunnel onder de Vorstsesteenweg tot op de Humaniteitslaan.
Een vijfvingerviaduct voor fietsers en voetgangers over kanaal en spoorweg koppelt aan op de fietssnelweg, de routes naar het Pajottenland, “Land van Ruusbroec “, Land van Teirlinck. Een HUB oost en west flankeren het nieuwe GEN station, en bedienen fiets, bus, trein- en watertransport.

Meer info: www.ruisbroekdroomt.be

 
Reacties staat uit voor 1 jaar Ruisbroek droomt

Geplaatst door op februari 23, 2017 in actualiteit, Ruisbroek, Sint-Pieters-Leeuw

 

Tags: , ,

Reacties zijn gesloten.

 
%d bloggers liken dit: