2015-08-27-Sint-Pieterskerk_nachtSINT-PIETERS-LEEUW: – Schola Sainnensis start met de repetities voor het 3de project olv Joachim Kelecom. Ben je geïnteresseerd – wil je erbij zijn – kom dan langs dinsdag 7 februari 2017 – 20u naar de Sint-Pieterskerk aan de Rink in Sint-Pieters-Leeuw.

Schola Sainnensisbrengt de Gregoriaanse muziek terug tot leven in de regio.
Ze willen af en toe Gregoriaanse vieringen verzorgen in een kerk in één van de federaties van de Zennevallei en het Pajottenland. Er wordt niet het hele jaar door gerepeteerd maar met projecten gewerkt.
De naam Sainnensis verwijst naar de Zenne, Sainna in het Latijn.
Joachim Kelecom, kenner van Gregoriaanse muziek en voormalig docent aan het centrum Gregoriaans in Drongne, begeleidt het initiatief muzikaal.

U kan de Schola Sainnensis voor de 3e keer aan het werk horen op zaterdag 19 maart 2017 in de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Gaasbeek (Lennik).
We brengen er een aangepast formulier voor de 3e vastenzondag en Sint-Jozef. We repeteren traditiegetrouw op dinsdagavond in de Sint-Pieterskerk te Sint-Pieters-Leeuw, telkens om 20u. U kan aansluiten op de repetities voor deze viering vanaf dinsdag 7 februari, vervolgens elke dinsdag tot 14 maart 2017.

Meer info: www.gregoriaans-zennevallei.org

%d bloggers liken dit: