2017-01-12-pensenbier_don-bosco-halle_gemaakt-bij_4pajotVLEZENBEEK / HALLE: – De pensenkermis van Don Bosco Halle is een begrip in de regio. De school kon de afgelopen jaren mooie cijfers voorleggen die dit begrip duiden. In grote lijnen verorberen ongeveer 9000 bezoekers 7000 pensen, 3000 kipfilets, 2 ton friet , 3000 liter frisdrank en 1000 liter bier. Voor de 54 ste editie breidt de school het aanbod bieren sterk uit. Er komt een streek- en speciaalbierencafé en het voor de gelegenheid gebrouwen “Pensenbier” van bij artisanale bierbrouwerij 4 Pajot uit Vlezenbeek wordt voor het eerst geschonken.

Brouwerij 4Pajot uit Vlezenbeek ontwikkelde een bier voor onze pensenkermis. Het is een artisanaal gebrouwen amberbier met Pajotse zwarte haver met nagisting op de fles, perfect als foodpairing met witte en zwarte pens”, stelt Algemeen Directeur Gilbert Torisaen het pensenbier voor. De directeur is overigens zelf bierliefhebber en roerde mee in het brouwsel toen brouwer Raymond De Saegher aan de slag ging.
Van het pensenbier is er voor dit jaar 150 liter gebrouwen, en het etiket werd ontworpen door de leerlingen, alsook het ontwerp en uithangbord voor het pensenkermiscafé,

Het Pensenbier proeven of een bezoekje brengen aan het Pensenkermiscafé kan tijdens de 54 ste editie van de Pensenkermis in Don Bosco Halle, Lenniksesteenweg 2 op zaterdag 21 (17.00 tot 22.00) en zondag 22 januari (11.30 tot 21 uur).

4Pajot -Bieren op maat
Raymond De Saegher: “Wij brouwen op kleinschalige traditionele wijze uw bier op maat voor uw familiefeest, babyborrel, vereniging of bedrijf. Vanaf 150liter voor een eigen nieuw bier. Steeds in 50cl fles. U kan zelf mee een nieuw recept uitdenken, mee brouwen, bottelen en etiketeren indien U dat wil. Door het maximale gebruik van lokale Pajotse produkten is 4Pajot certificaathouder en ambassadeur van het Pajottenlandmerk benoemd. Contacteer ons gerust voor meer informatie of een offerte 0496 23 61 58 – raymond@4pajot.be“.

%d bloggers liken dit: