SINT-PIETERS-LEEUW: – Davidsfonds Sint-Pieters-Leeuw organiseerde zondagvoormiddag haar “19e Winter-Praatcafé” met als gasten strafpleiter Kris Luyckx, Kristel Bijns, drijvende kracht achter Dance O’Mania en Bart De Nolf, jarenlang bassist van Toots Thielemans.
Tevens had de uitreiking plaats van het Vic Feytons Erediploma 2016 aan Midzomer / Strapatzen en voorzitter Jan Raspoet.
2016-12-18-praatcafe-en-uitreiking-vic-feytons-diploma_20
Voorzitter Hugo Desmeth lichtte de toekenning van het Erediploma toe als volgt:
De voorbije vijf jaren kon Sint-Pieters-Leeuw kennis maken met een totaal nieuw programma, met straattheater in zijn meest ruime en meest gevarieerde vorm. Het ging daarenboven om straattheater van internationaal niveau. Strapatzen is een activiteit waar je als gemeente slechts kunt van dromen, het spreekt eenieder aan, jong en oud, de betrokkenheid van de bevolking is enorm. Het is een activiteit waar jaar na jaar wordt naar uitgekeken.
Met dit Erediploma willen we de bedenkers van deze activiteit, de creatieve geesten die er in stilte schuil achter gaan, voor het voetlicht brengen en hen de erkenning geven die zij dubbel en dik verdienen.”

In zijn dankwoord vermeldde Jan Raspoet, voorzitter van vzw Midzomer, ook de inbreng van Sint-Pieters-Leeuw zelf, in het bijzonder van Kristien Van Hecke, zonder wie de activiteit wellicht niet in Sint-Pieters-Leeuw was gekomen, en van Sofie Heymans, jeugdcoördinator van Sint-Pieters-Leeuw, die als duivel-doet-al van Strapatzen een volkse happening heeft gemaakt.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder