De-Lijn_geen-dienstVLAAMS-BRABANT: – – Een stakingsactie verstoort het busverkeer in grote delen van Vlaams-Brabant. In het noorden en het westen van de provincie is een groot deel van de chauffeurs voorlopig niet aan het werk gegaan. In de Noordrand, het Pajottenland en de Witloofstreek is daardoor zowat de helft van de bussen niet uitgereden. Ook op een aantal schoollijnen in deze regio’s is er zware hinder. De directie van De Lijn Vlaams-Brabant betreurt de actie en de impact ervan op de reizigers.

In het Pajottenland zijn vanmorgen vier op de tien bussen niet uitgereden.
De hinder concentreert zich op de as Ninove-Dilbeek-Brussel. Toch zijn ook enkele andere lijnen in die omgeving verstoord, mogelijk ook de buslijnen die scholen in de regio bedienen.

Reizigers kunnen op www.delijn.be terecht voor de lijsten met gereden en niet-gereden ritten. Daarnaast is De LijnInfo vanaf 7.00 uur bereikbaar op 070 220 200 (0,30 euro/minuut).

Info over niet gereden ritten:
https://www.delijn.be/nl/overdelijn/nieuws/bericht/15161_vakbondsactie_vlaams-brabant_-_09%2f12

UPDATE 18u45: – Dienstverlening De Lijn Vlaams-Brabant morgen opnieuw normaal
Na onderhandelingen is er een akkoord tussen directie en vakbonden bij De Lijn Vlaams-Brabant. Het werk wordt vanaf morgen hervat.

Joachim Nijs, Woordvoerder De Lijn Vlaams-Brabant: “Er zijn basisafspraken gemaakt over de nieuwe dienstregeling vanaf 9 januari 2017, over de verdeling van diensten en over de verdere bespreking van de rij- en rusttijden.”

%d bloggers liken dit: