ALTENAHR / SINT-PIETERS-LEEUW: – Dit weekend bracht de gemeenteraad van Sint-Pieters- Leeuw een officieel bezoek aan haar Duitse zustergemeente Altenahr (www.altenahr.de); Sinds 2002 zijn Altenahr en Sint-Pieters- Leeuw officieel verbroederd.
2016-12-07-gemeenteraad-bezoekt-zustergemeente-altenahr_01
Tijdens de adventsweken worden in de vele dorpjes van de streek (Eiffel) sfeervolle
kerstmarkten georganiseerd. Dit gebeurt ondermeer in Ahrweiler, met haar middeleeuwse omwalling en in Rech waar een atypische markt plaatsvindt;

Wie zin heeft zet de deuren van zijn huis open, voor de gelegenheid mooi versierd, en hangt een bezem boven de deur om aan te geven dat iedereen welkom is. En in binnenhoven van boerderijen en kelders worden banken of strobalen geplaatst om gezellige zitplekjes te creëren.

Het bestuur verkende de omgeving met o.a. een bezoek aan enkele plaatselijke marktjes en de regeringsbunker (schuilplaats voor de Duitse regering tijdens de Koude Oorlog). Ook een wijncoöperatieve werd bezocht. Wijnbouw is, naast toerisme, de belangrijkste inkomstenbron. De rijen wijnranken tegen de steile berghellingen bepalen het zicht van de Ahrvallei.
2016-12-07-gemeenteraad-bezoekt-zustergemeente-altenahr_02
Zaterdagavond werd verbroederd met de burgemeester Achim Haag en zijn collega’s Ortsburgemeister en raadsleden. Er wordt een tegenbezoek gepland in 2017.

%d bloggers liken dit: