PAJOTTENLAND: – De tentoonstelling MEAULNES/Gerolf van de Perre in het Kasteel van Gaasbeek opende op maandag 17 en dinsdagavond 18 oktober haar deuren voor de leesgroepen van Pajottenland & Zennevallei.
2016-10-18-leeskringactiviteit_03
De leesgroepen van de bibliotheken van Affligem, Beersel, Dilbeek, Galmaarden, Halle, Lennik, Pepingen, Roosdaal, Sint-Pieters-Leeuw en Ternat kregen elk een kamer van het kasteel toegewezen waar ze het boek ‘Le Grand Meaulnes’ van Alain-Fournier bespraken èn kregen daarnaast ook een rondleiding op de tentoonstelling door de kunstenaar zelf. Gerolf van de Perre , die met zijn schilderijen het boek illustreerde, vond het een heel speciale belevenis om met leesgroepen zijn leeservaringen te delen. En de lezers zelf kregen op die manier de kans om bijna letterlijk door het boek te lopen. “Dankzij de samenwerking van de bibliotheken in de regio kunnen wij onze leesgroepen zo’n unieke ervaring aanbieden”, zegt Ann Vandamme, bibliothecaris van Pepingen.

 

%d bloggers liken dit: