NEGENMANNEKE: – Huis van het kind Sint-Pieters-Leeuw opende deze voormiddag in het lokaal dienstencentrum Negenhof in de Sint-stevensstraat 62 voor de eerste keer het kinder-ruilwinkel  ’t Ruilhuisje waar met ruilmunten kleding en speelgoed voor kinderen tussen 0 en 3 jaar geruild kunnen worden.


2016-10-06-ruilhuisje_06De Ruilwinkel staat open voor iedereen. Wie babykleertjes en speelgoed in degelijke staat inlevert, krijgt in ruil hiervoor jetons of ruilmunten. Daarbij worden er vaste prijzen gehanteerd, bijvoorbeeld één jeton voor een hemdje, twee jetons voor een t-shirt. Je mag met deze jetons andere kleertjes uitkiezen in de winkel. Kinderkleding en speelgoed mogen ook gratis bezorgd worden.

Voorlopig kan je er elke donderdagvoormiddag van 09.00 tot 12.00 uur terecht. Afhankelijk van de belangstelling kan dat later nog wijzigen.

Tijdens de openingsuren van ” ’t Ruilhuisje” kan je ook langs gaan bij een verpleegkundige van Kind & Gezin, waar je als ouder terecht kunt met vragen over o.a.opvoeding, voeding en gezondheid van je kind.

Het opstarten van een ruilwinkel voor kinderkleding en speelgoed is een samenwerkingsinitiatief van o.a. de gemeente Sint-Pieters-Leeuw, het Sociaal Huis en Kind & gezin.
Meer info: 02 371 06 52 – huisvanhetkind@sint-pieters-leeuw.be

%d bloggers liken dit: