PAJOTTENLAND: – Jammer genoeg komen heel wat eigenaars er niet toe om hun hoogstamfruitbomen geplukt te krijgen. Een droevig zicht, al dat lekkere fruit dat aan de boom rot of op de grond valt. Geen nood, voor het derde jaar op rij zijn er de gratis helpende handen van de vrijwilligers van het plukteam Pajottenland & Zennevallei. Een unieke service die enkel in onze regio bestaat.
De oogst wordt netjes verdeeld tussen plukker en eigenaar van de boomgaard.


Hoogstamboomgaarden zijn prachtig in het landschap en een vijfsterren hotel voor steenuilen, eikelmuizen… en andere Koesterburen. Groene stapstenen en rustplekken voor mens en dier. Met de actie Plukteam zorgt Regionaal Landschap ervoor dat iedereen extra gemotiveerd blijft om boomgaarden als waardevolle landschapselement in stand te houden.
Boomgaard aanmelden of je kandidaat stellen als plukker: www.pajot-zenne.be/plukteam

Project in kader van de campagne Koesterburen met steun van provincie Vlaams-Brabant.

%d bloggers liken dit: