2014-09-18_gemeentehuis_Sint-Pieters-LeeuwSINT-PIETERS-LEEUW: – De correctionele rechtbank van Brussel heeft een sluikstorter op het grondgebied van Sint-Pieters-Leeuw strafrechterlijk veroordeeld.

De gemeente stelde zich burgerlijke partij voor de opruimingskosten van het afval (2 749,4 euro). De correctionele rechtbank van Brussel verklaarde deze vordering ontvankelijk en gegrond en veroordeelde de sluikstorter tot een schadevergoeding van 2.749,40 euro (provisioneel te verhogen met de vergoedende en de gerechtelijke interesten) vermeerderd met de kosten van het geding (715,00 euro).

Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw is bijzonder tevreden met dit vonnis.

De gemeente kampt immers regelmatig met sluikstorters op haar grondgebied. Alvorens een sluikstort op te ruimen, trachten de gemeentelijke diensten de mogelijke daders te identificeren. Geïdentificeerde daders krijgen minstens een GAS-sanctie.

In februari kon de gemeente een sluikstorter identificeren. De provinciaal sanctionerend ambtenaar heeft deze man een geldboete van 140 euro opgelegd. In 2015 werden 16 GAS-boetes voor sluikstorten uitgeschreven en in 2016 werden er tot nu al 5 uitgeschreven.

%d bloggers liken dit: