SINT-PIETERS-LEEUW: – Rotaryclub Sint-Pieters-Leeuw organiseerde donderdagavond in het Colomakasteel een boeiende “Sprekersavond” met als gastspreker Willy Luypaert, voormalig lid DVI Team. Aan het slot van de avond werd ook nog een cheque geschonken aan Rainbow4Kids en vzw De Poel.
2016-05-19-Rotary-cheques_06
Willy Luypaert (Sint-Pieters-Leeuw) was jarenlang coördinator en necrosearcher bij het Disaster Victim Identificationteam (DVI) van de federale politie.
Hij was actief betrokken bij opgravingen in grote moordzaken (Elisabeth Brichet, Andras Pandy …) of maakte hij deel uit van het identificatieteam bij grote rampen (o.a. de tsunami in Azië van 2004).
Tijdens de lezing gaf hij een antwoord op de vraag : “Hoe verloopt een identificatie van een lichaam ?” Tevens gaf hij een korte uiteenzetting over necrosearch of het zoeken naar begraven slachtoffers.

Na de lezing schonk Rotaryclub Sint-Pieters-Leeuw nog een cheque aan twee goede doelen.
Steven Teurlings, voorzitter Rotary Club Sint-Pieters-Leeuw:” We schonken vanavond een cheque twv 1500€ voor Rainbow for kids (www.rainbow4kids.be) dewelke Willy Luypaert zelf als goed doel had gekozen en waar zijn opbrengst naar toe ging . Willy heeft dit benevol gedaan en de inkomsten gingen hierdoor integraal naar het goede doel. De sandwiches en beleg werden gesponsord door Slagerij Pieters en bakkerij ’t Kramikske in Lembeek alsook Heremans printing te Lennik voor de uitnodigingen.”

De tweede cheque van 2000€ ging naar vzw De Poel.
Steven Teurlings: “We hebben van de avond gebruik gemaakt om ook aan hun onze opbrengst van eerdere rotary evenementen te geven. Vermits WiIly Luypaert en echtgenote ook de vzw De Poel privé sponsoren tijdens hun spaghetti eetfestijn.”

Deze slideshow vereist JavaScript.

%d bloggers liken dit: