SINT-PIETERS-LEEUW: – Vandaag en morgen heeft aan Laekelinde de jaarlijkse MEGA-happening plaats.

2016-05-12-MEGA-happening_Sint-Pieters-Leeuw (08)
Vanmorgen namen Don Bosco, Populiertje en Sint-Lutgardis deel aan de MEGA-Happening


MEGA, Mijn Eigen Goed Antwoord, is een preventieproject dat zich richt op de jongeren van het laatste jaar lager onderwijs. Het project wordt georganiseerd door de jeugddienst en de dienst Maatschappelijke Veiligheid en tracht, in samenwerking met de lagere scholen van Sint-Pieters-Leeuw, jongeren weerbaarder te maken tegen de verlokkingen van het dagelijkse leven.

Het project bestaat uit een lessenpakket dat doorheen het jaar wordt gegeven en uit een MEGA-happening waarbij de jongeren o.a. op een ludieke manier kennis maken met de verscheidene veiligheidsdiensten.
Tijdens de MEGA-happening doorlopen de leerlingen, per klas, van 9.30 uur tot 14.45 uur de verschillende standen en workshops. Zowel het Rode Kruis, de gemeenschapswachten, de lijn als het JAC zijn aanwezig met een persoonlijke stand.

Deze diashow vereist JavaScript.


Bij de Lijn maakten de leerlingen op de tramelant bus ook kennis met de “dode hoek”, de ruimten rond een voertuig die de chauffeur vanuit het voertuig niet kan waarnemen. Velen verschoten dat ze de volwassen persoon naast de bus niet zagen staan in de spiegel en gaan in de toekomst beter opletten dat ze gezien worden door de chauffeurs van bussen en vrachtwagens.
Tevens leerden ze er hoe een bus te evacueren bij bijvoorbeeld brand.

%d bloggers liken dit: