2016-03-20-auto-route-pajottenlandPAJOTTENLAND: – De autoroute, die ontwikkeld werd door Toerisme Pajottenland & Zennevallei in nauwe samenwerking met de Streekgidsen Pajottenland & Zennevallei, vertrekt en eindigt aan het kasteel van Gaasbeek. Een 65 km lange tocht leidt je vervolgens langs enkele prachtplekjes en toeristische trekpleisters in de regio die voor vele mensen helaas nog onbekend zijn. Vriendengroepen, collega’s, verenigingen en families kunnen deze boeiende ontdekkingstocht ook maken onder begeleiding van een streekgids.

Het glooiende landschap met zijn unieke vergezichten is één van de vele troeven waarover de regio beschikt. De streek werd daarom vaak verkozen tot het decor van Vlaamse fictiereeksen en films. Van kapitein Zeppos en Johan en de Alverman tot Witse, Thuis en Amateurs, bij allen was de identiteit van de regio voelbaar tot in de huiskamer. Tijdens deze rondrit breng je een bezoek aan volgende dorpen (in volgorde): Gaasbeek, Lennik, Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek, Gooik, Kester, Vollezele, Tollembeek, Herne, Heikruis, Bogaarden, Bellingen, Pepingen en Elingen.
Het Pajottenland & de Zennevallei kent vele liefhebbers. Onze regio is rijk aan verschillende schatten, waaronder ook ons prachtige landschap met zijn groene en landelijke karakter. Dankzij het wandel- en fietsnetwerk van provincie Vlaams-Brabant kan je al genieten van talrijke unieke vergezichten, maar ook met de auto of autocar kan je onze streek ontdekken!

De route is verkrijgbaar in de nieuwe lente-editie van PenZine, hét regiomagazine met meer nieuws over het vrijetijdsaanbod in de streek. Penzine is te vinden bij meer dan 400 verdeelpunten, verspreid over Pajottenland & Zennevallei.
Verder is de autoroute ook gratis te verkrijgen in de toeristische diensten binnen onze regio, en kan je ze ook downloaden als PDF via deze Downloadlink

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: