SINT-PIETERS-LEEUW / REGIO: – Het Europees clubkampioenschap is de beloning voor de club die het best presteert op het nationale kampioenschap lange cross. In België was dat in 2015 het Leuvense DCLA, maar zij zagen de verre trip naar Turkije niet zitten en gaven verstek. De tweede in het interclubklassement op het BK, Olympic Essenbeek Halle, stond wel te popelen om met de beste clubs uit Europa de strijd aan te gaan. Dit weekend is het zover, we contacteerden deelnemers Isaac Kimeli, Thomas De Bock, Simon Debognies, Kenny Deneyer, Jonathan Goedefroot en Roel Stiens om te polsen naar hun kansen.
2016-02-04-Europees clubkampioenschap - Olympic Running Team
De 6 deelnemers voor OEH maken eveneens deel uit van het cluboverschrijdend topsportplatform Olympic Running Team waardoor deze talentvolle selectie eigenlijk een echte groep vrienden is. Zondag gaat het Europees clubkampioenschap veldlopen door in het Turkse Kastamonu. Het parcours ligt op een hoogte van 1100m en er dient 10km afgelegd te worden door de heren senioren. De prestatie van de 4 beste clubleden telt voor het
clubklassement.

We steken van wal met Kenny Deneyer (Sint-Genesius-Rode), de atleet met het meeste
ECCC-ervaring van de groep: “Persoonlijk verwacht ik een goede wedstrijd. Ik zal tevreden zijn als ik er maximum heb uitgehaald. Het is mijn doel om onze ploeg een mooi resultaat te schenken. Eerst kijk ik naar mezelf, als ik een goed resultaat haal, dan zal ik onrechtstreeks ook de ploeg helpen. Ten slotte lopen we ook voor de ploeg. Aan de voorbereiding zal het niet liggen. Ik liep mooie tijden op training, liep een sterke wedstrijd (ook sterke start) in Hannuit en voel me iedere dag frisser worden. Wat ik denk van het team? We hebben een heel sterk team. Al zal het afwachten zijn hoe sterk onze drie toppers zullen zijn na hun rustperiode. Ik vind het een eer op samen met hen onze club en ORT te mogen vertegenwoordigen. Roel en John zullen voor de nodige rust moeten zorgen de dagen ervoor en het team helpen waar nodig. Voor hen is het genieten van deze unieke ervaring een must en vooral een wedstrijd zonder druk. Nu moeten we als ORT zijnde onze leuze ONE TEAM ONE GOAL extra in de verf zetten door te knokken tot de laatste meters.”

Isaac Kimeli (Halle) heeft er een rustperiode opzitten waarin een blessure werd behandeld. Kimeli heeft zin in de trip naar Kastamonu: “Ik ben nog maar 1 week aan het trainen dus we zullen zondag zien hoe de vorm al is. We staan aan de start met een heel sterk team en daar ben ik blij om!

Ook Thomas De Bock (Oosterzele) prijst de ploegsamenstelling: “Ik vind het zalig om met allemaal ORT’ers aan de start te komen. Het voordeel is dat we elkaar allemaal goed kennen en vrij ontspannen aan de start kunnen komen in Turkije. Dit wordt sowieso een unieke ervaring die we nog lang zullen meedragen! Qua verwachtingen is het koffiedik kijken welk atleten er worden uitgestuurd en welk niveau deze gaan halen. Momenteel zitten we in de opbouwfase dus we zien wel wat er uit de bus komt.”

Jonathan Goedefroot (Dworp) kijkt al lang uit naar het Europees clubkampioenschap en maakt week na week progressie: “Dit EK is voor mij de grootste motivatie geweest om er weer vol voor te gaan na de zoveelste blessure de afgelopen jaren. Door een spierscheur heb ik wel wat trainingsachterstand opgelopen en was het wel wat afwachten hoe de conditie ging evolueren. Afgelopen maand heb ik echter veel kilometers kunnen trainen en mijn laatste wedstrijden waren ook zeer goed dus ik vertrek met veel vertrouwen richting het EK. Het is echter moeilijk te zeggen wat de tegenstand op dit niveau is, maar afgaand op de uitslag van voorgaande jaren moet ik er zeker in slagen om er toch enkelen achter mij te kunnen laten. Ik zal alleszins genieten van deze ervaring!”

Roel-StiensRoel Stiens (Sint-Pieters-Leeuw) kijkt op naar zijn ploegmaats : “Deelnemen aan een Europees clubkampioenschap, dat had ik 4 jaar geleden toen ik met atletiek begon nooit durven dromen. Voor mij wordt dit een zware wedstrijd aangezien het merendeel van het deelnemersveld een stuk sterker dan mij zal zijn. Maar ik zal niet opgeven en zal blijven knokken tot de laatste meters! Ik heb niet het talent van mijn ploegmaats, maar wil met doorzettingsvermogen toch ook m’n steentje bijdragen. M’n ploegmaats zijn ook gewoon hele goede vrienden en dat maakt het clubkampioenschap tot een super ervaring.”

Simon Debognies (Buizingen) prijst zijn ploegmaats en ziet kansen: “Er zijn wat minder ploegen dan andere jaren ingeschreven, maar de tegenstand is zeker niet te onderschatten. Het blijft moeilijk om te voorspellen waar we zullen eindigen, maar toch denk ik dat we zonder ongelukken wel eens dicht bij het podium kunnen stranden. Wat ik individueel zal kunnen presteren, is mij een vraagteken, aangezien ik uit een examenperiode kom. Ik heb er alvast heel veel zin in! We trekken naar Kastamonu met zes gemotiveerde atleten en een gemotiveerde trainer, meer moet dat niet zijn denk ik! Met Thomas en Isaac kunnen we uitpakken met twee echte toppers. Zij zullen zeker en vast knallen! Kenny zit momenteel in een heel goede vorm. Ook zijn eerdere ervaring met het Europees clubkampioenschap zal van pas komen. Roel en Jonathan zijn twee van de meest gepassioneerde atleten die ik ken en ik ben ervan overtuigd dat ze het beste van zichzelf zullen geven. Ik geloof dus dat we een sterke collectieve prestatie kunnen neerzetten met dit team!

De heren senioren van het Olympic Running Team zullen zondag omstreeks 13.50 uur Belgische tijd 1 kleine en 6 grote rondes moeten afleggen voor hun Europees clubkampioenschap in het Turkse Kastamonu. Via de sociale mediakanalen van het Olympic Running Team krijg je de komende dagen een unieke blik achter de schermen van dit internationaal kampioenschap.

%d bloggers liken dit: