2014-09-18_gemeentehuis_Sint-Pieters-LeeuwSINT-PIETERS-LEEUW / BELGIË: – Het voorlopige spreidingsplan van Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken voorziet dat Sint-Pieters-Leeuw voorlopig 12 extra opvangplaatsen moet creëren voor vluchtelingen.

Alle Belgische burgemeesters kregen de voorbije week een brief met daarin een voorlopig, indicatief cijfer. De concrete inspanning ligt echter nog niet vast, net als het aantal asielzoekers dat effectief over ons land verspreid wordt. De definitieve berekening kan namelijk pas worden gemaakt wanneer het spreidingsplan in een koninklijk besluit wordt gegoten en in werking treedt.

Luc-DECONINCK_burgemeester_Sint-Pieters-LeeuwBurgemeester,Luc Deconinck: “Voor Sint-Pieters-Leeuw zijn er 12 nieuwe (voorlopig cijfer) gepland, naast de zowat 16 die we al opvangen via ons Lokaal Opvang Initiatief (LOI), dat door het OCMW beheerd wordt.
De opgelegde extra-plaatsen zullen ook door het OCMW worden georganiseerd, in het kader van het LOI.”

De parameters waarop de verdeling in België wordt gebaseerd.
Het bevolkingsaantal van de gemeenten weegt het zwaarste door (35 procent), gevolgd door het aantal opvangplaatsen dat elke gemeente nu al biedt (30 procent), het totale netto-belastbare inkomen (20 procent) en het aantal leefloners (15 procent). Op basis van deze vier parameters werd een voorlopige berekening gemaakt.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: