2015-12-02-cover-dossier-minderheden-2015VLAAMS-BRABANT / RUISBROEK: – 21% van de Vlaams-Brabanders is van buitenlandse herkomst. Dat blijkt uit het Dossier “Minderheden in Vlaams-Brabant” van het Steunpunt Sociale Planning.
In Diegem, Ruisbroek, Sint-Stevens-Woluwe en Zellik gaat het om meer dan de helft van de bevolking. Het aantal moeders dat Nederlands spreekt met hun kind daalt.

Vlaams-Brabant is, als kruispunt van vele werelden, een provincie met een grote diversiteit, ook op het gebied van bevolkingssamenstelling.
2015-12-02-bevolking-niet-Belgische-herkomstDe diversiteit neemt er ook sneller toe dan gemiddeld in Vlaanderen. Het steunpunt sociale planning volgt de evoluties op, en maakt na vijf jaar opnieuw een stand van zaken op in een ‘Dossier minderheden in Vlaams-Brabant’. Het dossier geeft een overzicht van de verschillende groepen, en de trends van de laatste jaren. Het gaat verder in op de socio-economische positie van minderheden, op het minderhedenbeleid en de voorzieningen die er voor hen zijn.

Lees via volgende link het dossier: Minderheden in Vlaams-Brabant 2015 [PDF, 90 blz, 17,72 MB]