2015-03-22- Toeristische-Ontmoetingsdag_toerisme-Pajottenland-Zennevallei
archieffoto

SINT-PIETERS-LEEUW / REGIO: – Twaalf gemeenten uit de regio Pajottenland-Zennevallei hernieuwden de toeristische convenant met de vzw Toerisme Pajottenland & Zennevallei. Hiermee is de regiowerking op toerismevlak verzekerd tot 2019.

Sinds het ontstaan van de organisatie in 1970 onder de naam ‘Gewestelijke V.V.V. Zuidwest-Brabant’ heeft Toerisme Pajottenland & Zennevallei vzw een hele weg afgelegd met steeds één doel voor ogen: het promoten van de regio als toeristische bestemming. Wat initieel begon als een initiatief van enkele gemeenten groeide in de laatste decennia van de 20ste eeuw uit tot een regiodekkend samenwerkingsverband waar zo goed als alle gemeenten in participeerden.

De vzw is volop bezig met het ontwikkelen van een nieuwe marketingstrategie. Toerisme is ook in onze regio een belangrijke economische factor geworden. Het verblijfstoerisme in Vlaams-Brabant zit in stijgende lijn. Sterker nog, Vlaams-Brabant is de sterkst stijgende provincie in Vlaanderen wat betreft het aantal overnachtingen. In de Groene Gordel steeg dit aantal in de periode van 2009-2013 met 5,9 %. In het Pajottenland en de Zennevallei stegen de groepsbezoeken in 2015 met 30 % gestegen.

Naast het onthaal van toeristen en bezoekers in de toerismekantoren wil Toerisme Pajottenland & Zennevallei ook horeca, logies en attracties meer betrekken bij de regiowerking. Een verdere uitbouw van de digitale communicatie staat ook op het programma. Inhoudelijk werkt de vzw aan de voorbereiding van het Bruegeljaar 2019, waarvoor een project werd ingediend bij Toerisme Vlaanderen.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: