REGIO: – Samen met VAB en Hyundai werkte het Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant een opleiding uit voor zijn verpleeg- en zorgkundigen met praktische tips voor op de baan.
2015-11-20-wit-gele-kruis-ecodrive
Verpleegkundigen Jolanda, Christa, Ann en zorgkundige Kiara mochten de spits afbijten. “We zijn veel op de baan en dan vind ik het belangrijk om zo zuinig mogelijk te leren rijden,” aldus Ann.

De verpleeg- en zorgkundigen van het Wit-Gele Kruis leggen heel wat kilometers af om maandelijks bij meer dan 10 000 patiënten aan huis zorgen toe te dienen. Een aantal verpleegkundigen doen hun ronde met de fiets. Het grootste deel gebruikt, onder andere omwille van de afstanden, zijn dienstwagen. Het Wit-Gele Kruis hecht dan ook veel belang aan duurzaam én veilig rijden.

Correct gebruik dienstwagen
De deelnemers krijgen eerst uitleg over de preventieve rol van de chauffeur. Ze leren meer over het onderhoud van de wagen; hoe ze correct moeten handelen bij technische panne en op welke zaken ze kunnen letten tijdens het rijden. Ook de werking van de motor komt aan bod. “Het lijkt wel op de werking van het hart,” zegt Jolanda.

Duurzaam rijden
Remmen op de motor, de motor stil leggen als je even moet wachten of op tijd en vlot schakelen. Het zijn maar enkele tips die de deelnemers mee naar huis nemen. Na de theorie kijkt iedereen mee onder de motorkap om onder andere het oliepeil te meten. “Ik ben blij dat ik de cursus gevolgd heb, want ik heb veel bijgeleerd vandaag,” vertelt Christa.

%d bloggers liken dit: