VLEZENBEEK: – Het Agentschap voor Natuur en Bos stelt de oude Boswachterswoning van het Groenenberg park open voor picknickers nu veel scholen naar aanleiding van de week van het bos en de herfst het park Groenenberg bezoeken.
2015-10-22-boswachterswoning-Groenenberg_06
De oude ‘boswachterswoning’ of ook lustpaviljoen genoemd is een oud, gerestaureerd, gebouwtje in het park dat momenteel leeg staat. De ligging is echter zeer mooi en idyllisch dat het Agentschap voor Natuur en Bos het op deze manier meer wil tot zijn recht laten komen.
Momenteel komen er veel kinderen en scholen in het park, en zo hebben ze ook een droge plek (niet verwarmd) om even te vertoeven.

Vanmiddag maakte de derde kleuterklas van Sint-Godelieve dankbaar gebruik van de locatie om hun boterhammetjes op te eten. Sommige kleuters sloegen meteen aan het fantaseren waarvoor het huisje vroeger gediend had,…
2015-10-22-boswachterswoning-Groenenberg_01 2015-10-22-boswachterswoning-Groenenberg_02
2015-10-22-boswachterswoning-Groenenberg_05Groenenberg is een 45 hectare groot park, gedeeltelijk op Vlezenbeek, gedeeltelijk op Gaasbeek en aansluitend op het historische domein van Gaasbeek. Het park is het hoogste punt van de gemeente (82,5 m).
Blikvanger is het prachtige Kasteel van Groenenberg. Dat krijgt nochtans stevige concurrentie van een aantal opvallende natuurcollecties. Solitaire bomen en kleurrijke heesters, oogstrelende azaleastruiken en paarse vlinderstruiken garanderen het hele jaar door kleur. Het is gedeeltelijk aangelegd als Engels landschapspark met daarnaast een aanzienlijk bosgedeelte en weiland.
Je zal zelf op pad moeten om de diversiteit in Groenenberg waar te nemen!
Locatie: Konijnenstraat 172 B, 1602 Vlezenbeek

Meer info: www.natuurenbos.be/parkgroenenberg

%d bloggers liken dit: