VLEZENBEEK: – De 10 de editie van de nacht MTB van Hoebelbike mocht op een grote opkomst rekenen. 475 mountainbikers trokken door de regio langs de velden, onverharde wegen en privé domeinen die voor de gelegenheid de fieters doorgang verleenden.
De organisatie had voor deze feesteditie een primeur van formaat met een pop-up bridge van 34 meter lang! Ze kregen veel lovende commentaren van de rijders achteraf. Het belooft dus zondag bij de 19de editie van de dagtochten ook een mooie editie te worden met 6 tochten tussen 26 en 100km.

2015-08-07_10de-nacht-Hoebelbiketochten (27) VLEZENBEEK
2015-08-07_10de-nacht-Hoebelbiketochten (61)
Met het mooie weer kwamen buiten de echte die-hards ook heel wat recreanten en jongeren naar de Baljuwhoeve voor een tocht van 26 en 35 km.
De eersten waren om 18 uur op de afspraak maar verscheidene durvers vatten de tocht pas om 21u30 aan om gewapend met hun fiets- en hoofdlicht het parcours in het donker te rijden wat een heel speciale ervaring geeft.
Heel wat deelnemers staken hun duim op naar onze fotografen nadat ze over de pop-up bridge reden die over de Vagevuurstraat was aangelegd. Dit was dan ook voor alle mountainbikers een primeur om tijdens een MTB-tocht over zo een steigerbrug te rijden, ja vermoedelijk zelf een Belgische primeur in het MTB gebeuren.
Buiten de pop-up bridge was er nog een nieuwigheid, de organisatoren hebben voor hun tochten dit jaar voor het eerst ook toelating gekregen van Bos en Groen om door het Colomapark te rijden.
En de kenners van de Hoebelbike tochten kijken er elk jaar naar uit en ja hoor,… Pierre Demesmaeker heeft dit jaar op zijn domein van Inter-Arbo nog eens een extra inspanning gedaan. Het hindernissenparcours is dit jaar zelf één kilometer lang met de ondertussen klassieke ‘slangenkuil’, enkele kuitenbijters op de hellingen tussen de bomen en nieuw dit jaar een zandstrook.
Als beloning kan men nadien bijpraten maar vooral ook even uitrusten in de controlepost die ook op het domein ligt.
2015-08-07_10de-nacht-Hoebelbiketochten (06) 2015-08-07_10de-nacht-Hoebelbiketochten (41)
Bij Brouwerij Lindemans kan men een parcours rijden tussen de bierkratten en over een kort palletten hindernis

Deze diashow vereist JavaScript.


Zondag 9 augustus 2015: 19e MTB-Toertocht
tochten 26, 35, 50 en 60km. inschrijven tussen 07.00 en 10.00 uur – 5 euro
tocht 75km. inschrijven tussen 07.00 en 09.00 uur – 6 euro
tocht 100km inschrijven tussen 07.00 en 09.00 uur – 8 euro
Vertrekplaats: Baljuwhoeve, Nederstraat 55 1602 Vlezenbeek

Zo beleefde Kurt Pappaert zijn nachttocht

Sky Focus maakte een timelapse van de opbouw van de pop-up brug:

1 comment

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: