intercommunale-HAVILANDSINT-PIETERS-LEEUW: – In Sint-Pieters-Leeuw zijn deze week de onderhoudswerken gestart in de Petrus Basteleusstraat. Deze werken zijn een onderdeel van de tweede groepsaanbesteding wegenonderhoud die Haviland intercommunale organiseerde. Alle werken worden uitgevoerd door de via een open aanbesteding aangeduide aannemer Wawebo uit Sint-Gillis-Waas. Aan deze tweede editie nemen naast de gemeente Sint-Pieters-Leeuw ook de gemeenten Bever, Herne, Hoeilaart en Linkebeek deel. Het budget van het totaalpakket loopt op tot bijna 1 miljoen euro. Door de werken te bundelen zijn de deelnemende gemeenten verzekerd van scherpe prijzen en een strakke timing. Bovendien worden de eigen technische diensten ontlast omdat ze zelf geen tijd meer moeten besteden aan het uitschrijven van een gedetailleerd bestek en het opstellen van het aanbestedingsverslag.

Studiebureau
Haviland intercommunale treedt voor de gemeenten Bever, Herne en Sint-Pieters-Leeuw op als studiebureau. “Tegen heel concurrentiële erelonen kunnen wij deze drie gemeenten bijstaan voor de opmaak van het bestek (en de plannen) en voor de controle en begeleiding van de werken”, zegt projectcoördinator Filip De Ryst. “Wij hebben de voorbije jaren al soortgelijke projecten gedaan waardoor wij de nodige ervaring in huis hebben om dit type werken in goede banen te leiden.

Fasen
De werken in Sint-Pieters-Leeuw worden in verschillende fasen uitgevoerd. De Petrus Basteleusstraat komt het eerst aan de beurt. Het einde van deze asfalteringswerken is voorzien op 10 juli 2015. Na het bouwverlof wordt een deel van de Postweg aangepakt. De start van deze werken is voorzien op maandag 17 augustus 2015. Op 4 september 2015 moeten deze werken afgerond zijn. De Herderstraat en Hendrik Baeyensstraat worden in de periode 31 augustus tot 4 september 2015 onder handen genomen. Intercommunale Haviland coördineert in opdracht van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw deze onderhoudswerken.

%d bloggers liken dit: