NEGENMANNEKE: – Midden volgend jaar opent de gemeente Sint-Pieters-Leeuw een gloednieuw kinderdagverblijf op de site van basisschool ‘De Groene Parel’ langs de Albert Van Cotthemstraat in Negenmanneke.
2015-06-26-eerste-steenlegging-kinderdagverblijf (02)
In het centrum van het Negenmanneke, recht tegenover het Albert Van Cotfhempark, wordt vandaag op de site van de school De Groene Parel’een ambitieus kemvernieuwend project gerealiseerd.
2015-06-26-eerste-steenlegging-kinderdagverblijf (30)Op een terrein van 2 hectare worden meer dan 70 woningen en appartementen en een nieuwe basisschool opgetrokken. De volledige site wordt omgevormd tot een groene campus waar zowel starters, senioren en jonge gezinnen een nieuwe thuis zullen vinden. Naast de school, langs de zijde van de A. Van Cotfhemstraat wordt een nieuw kinderdagverblijf met een buitenspeelruimte voor de kinderen ingericht. Boven het kinderdagverblijf komen 8 appartementen.
De bouw is inmiddels gestart en moet midden 2016 klaar zijn. De gemeenteraad van de SintPieters-Leeuw besliste om het nieuwe kinderdagverblijf aan te kopen en uit te baten.
Schepen voor Kinderopvang, Bart Keymolen: “De gemeente wil hier graag de schouders onder zetten want de nood aan bijkomende kinderopvang in Sint-Pieters-Leeuw is bijzonder groot.”
Bijkomende erkenning
De gemeente kreeg eerder al een bijkomende subsidiebelofte van Kind en Gezin voor achttien extra opvangplaatsen in een kinderdagverblijf.
2015-06-26-eerste-steenlegging-kinderdagverblijf (20)Schepen voor Kinderopvang, Bart Keymolen: “Deze extra capaciteit zal op deze nieuwe locatie gerealiseerd worden. Bovendien is het gebouw groot genoeg om in de toekomst tot 36 kindjes op te vangen. Bij een volgende uitbreidingsronde van Kind en Gezin zal het gemeentebestuur zeker intekenen om deze 18 gesubsidieerde plaatsen te verkrijgen.
Bij de vorige uitbreidingsronde van Kind & Gezin viel Sint-Pieters-Leeuw uit de boot ook  al stonden we toen op de 5de plaats qua zorgbehoevende nood dus voor Leeuw zou elke uitbreiding  een goede zaak  zijn als men bedenkt dat vandaag slechts negentien procent van de aanvragen voor kinderopvang positief beantwoord kan worden door het gemeentebestuur!

Brugemeester Luc Deconinck vult aan : “De mogelijkheid om 36 nieuwe opvangplaatsen te creëren en in eigendom te verwerven in een toch wel dicht bevolkt gebied is een uitzonderlijke opportuniteit voor de gemeente”.
Nu de aankoop van het gebouw goedgekeurd is door de gemeenteraad en de werken van start gaan, wordt vandaag de symbolische eerste steen gelegd en wordt ook de notariële aankoopakte ondertekend. De werkzaamheden zullen circa 200 werkdagen in beslag nemen. Dat betekent dat binnen een goed jaar de eerste kindjes verwelkomd kunnen worden.

Deze diashow vereist JavaScript.


Een troef voor de jonge gezinnen van Leeuw
Het nieuwe project zal het derde kinderdagverblijf zijn dat op initiatief van de gemeente SintPieters-Leeuw gerealiseerd wordt. Ook de effectieve uitbating van de kinderdagverblijven worden door de gemeente georganiseerd.
De reeds bestaande kinderdagverblijven Jip en Janneke en Kortjake hebben een vergunning bij Kind en Gezin voor respectievelijk 23 en 36 kinderen.
Baby’s jonger dan 18 maanden worden opgevangen in de babygroep, vanaf 18 maanden kunnen ze terecht in de peutergroep. Elke leefgroep wordt begeleid door gediplomeerde kindbegeleiders. De dienstverantwoordelijken staan in voor de dagelijkse werking van de kinderdagverblijven en de ondersteuning van het personeel. De maaltijden worden in een centrale keuken bereid.

%d bloggers liken dit: