SINT-PIETERS-LEEUW: – Vanaf morgen, donderdag 18 juni 2015, ontvangen alle inwoners van Sint-Pieters-Leeuw de cultuurbrochure met het aanbod 2015-2016 in de brievenbus.
2015-06-17-cultuuraanbod_2015-2016_a
Naast een aantal gevesigde waarden zoals het straattheater tijdens StraPatZen, de ketnetband voor kinderen op het einde van de Trekpaardendag en een twee klassieke concerten, staan er ook een aantal nieuwkomers op de agenda. Aan de vooravond van de elfnovember-jaarmarkt treedt Guga Baul op in de grote loods aan de Topstraat. In december kan je genieten van van een jazzcafé op de zolder van Coloma en in 2016 biedt het CC Coloma twee voorstellingen aan specifiek voor kleuters en lagere schoolkinderen samen met hun ouders of grootouders: een circusvoorstelling in de Merselborre en een optreden van Kapitein Winokio.
Willy Sommers brengt in oktober zijn erfgoed, nummers uit 1971-1981 naar de kerk van Zuun.
Onder het motto het moet niet altijd even serieus zijn bied Coloma tevens comedy aan met o.a. William Boeva, Axl Peleman en Ooit gewist.
2015-06-17-cultuuraanbod_2015-2016_b
De voorbije twee jaar hebben de vertegenwoordigers van het culturele leven in onze gemeente – publiek, verenigingen en gemeentebestuur – een nieuwe visie over de werking van cultuurcentrum Coloma uitgebouwd. Zij lieten zich bijstaan door deskundigen uit de sector. In 2015 willen ze een cultuuraanbod voor iedereen tegen een democratische prijs. De activiteiten die de komende maanden plaatsvinden liggen in het verlengde van de nieuwe visie.
2015-06-17-cultuuraanbod_2015-2016_e
2015-06-17-cultuuraanbod_2015-2016_b2KLAPKES-ABONNEMENT
Schepen voor Cultuur Jan Desmeth: ” Wij zijn een klein cultuurcentrum tussen een aantal grote broers zoals Westrand en Vondel. Daarom proberen we ons te onderscheiden door initiatieven die voor ons mogelijk, maar voor grotere CC’s niet zo evident zijn.
Zo stellen wij met trots het nieuwe Klapkes-abonnement voor. Wanneer je bij CC Coloma een abonnement koopt van minstens drie voorstellingen uit een aanbod van tien, krijg je geen korting, maar kan je na de voorstelling – met een glaasje in de hand achter de coulissen – kennis maken met de artiest voor zover deze laatste hiermee akkoord gaat. De helft van de artiesten heeft alvast zijn medewerking verleend.

Tentoonstellingen
Er werd hard gewerkt om het aanbod tentoonstellingen verder uit te bouwen. In september wordt de toon gezet met een hommage aan Karlos De Wilde uit Sint-Pieters-Leeuw. Verder kunnen we genieten van een fototentoonstelling van Danny De Cock en in maart 2016 stelt publiciteitsfotograaf Koen Demuynck, een aantal persoonlijke werken tentoon.

2015-06-18-plaatsenTickets
Tickets zijn verkrijgbaar vanaf donderdag 18 juni 2015 om 10.00 uur.
Je kan deze nog steeds via de vertrouwde weg bestellen in CC Coloma en de openbare bibliotheek.
Een bijkomende mogelijkheid is het online ticket systeem waar nieuw je zelf je plaats kunt kiezen op het zaalplan. surf naar www.colomaspl.be

%d bloggers liken dit: