SINT-PIETERS-LEEUW: – ter gelegenheid van de multidisciplinaire tentoonstelling ‘(Un)forget’ brachten vrijdagavond dichter Geert Vanhassel en zanger Jan Vanlaet in première ‘Klapzoen’, een aangrijpende poëzievoorstelling over het verdriet en de liefde tijdens een zinloze oorlog.
2015-05-15-Klapzoen_Geert-Vanhassel_Jan-Vanlaet_01
Dichter Geert Vanhassel en zanger Jan Vanlaet trakteerden het publiek op aangrijpende gedichten overgoten met fijnzinnige muziek.

Het blijft een mysterie wat ons leven mooi en waardevol maakt. Poëzie probeert dat mysterie in zo weinig mogelijk woorden te vatten. Na het schrijven blijkt het belangrijkste tussen de woorden door te schemeren.
2015-05-15-Klapzoen_Geert-Vanhassel_Jan-Vanlaet_02 2015-05-15-Klapzoen_Geert-Vanhassel_Jan-Vanlaet_03

Tentoonstelling (Un)forget nog tot 24 mei 2015 in Colomakasteel en park, Jozef Depauwstraat 26 te Sint-Pieters-Leeuw elke zaterdag van 14u tot 18u en zondag van 11u tot 18u.

2015-04-22-PC_un-forget_05Curator van dienst is Wim Adriaenssens, die reeds meer dan 20 jaar actief is als designer en kunstschilder.
Deelnemers: Rita De Boeck (schilderijen), An Adriaenssens (schilderijen), Gisela Grade (textiel), Hilde Leroy (beeldhouwwerken en installaties), Jeanine Billens (textiel), Nancy Vanwichelen, Inge Casteleyn (installaties), Lut Moerenhout (fotografie), Wim Adriaenssens (schilderijen), Rik Du Rang (textiel) en Amber Cavens (installatie). Geert Vanhassel maakte bij alle kunstwerken poëzie.

%d bloggers liken dit: