SINT-PIETERS-LEEUW/ HALLE / BEERSEL: – Vorig jaar ging het tussen Beersel en Halle om de titel van meest zwerfvuilvrije gemeente binnen te halen. Dit jaar stapte ook Sint-Pieters-Leeuw mee in de zwerfvuil arena voor de acties ‘Ik veeg voor eigen straat’ en ‘ik veeg voor eigen deur’. Vorig jaar toonde Halle zich de beste, dit jaar was Beersel aan de eer.
Als tegenprestatie kregen enkele schepenen en milieuambtenaren van Halle en Sint-Pieters-Leeuw de opdracht om het parkje aan de Witteweg in Alsemberg zwerfvuilvrij te maken.

2015-05-11-Beerslwintproperestraatactie
De winnaar is de gemeente/ stad die het grootste aantal inwoners(procentueel ten opzichte van het aantal gezinnen) kon overtuigen om zich te registreren voor de actie ‘Ik veeg voor eigen deur’. Winnaar werd de gemeente Beersel met 110 geregistreerde deelnemers op 9.481 gezinnen, Halle werd tweede met 160 geregistreerde deelnemers op 15.721 gezinnen en op drie eindigde Sint-Pieters-Leeuw met 43 geregistreerde deelnemers op 13.042 gezinnen.
2015-05-11-Beerslwintproperestraatactie_02 2015-05-11-Beerslwintproperestraatactie_03
Uit alle inwoners die deelnamen aan de actie ‘Ik veeg voor eigen deur’ werd één winnaar per deelnemende gemeente en stad geloot die een heuse huifkartocht voor 20 personen wint.
De gelukkigen zijn Nadia L. uit Essenbeek(Halle), Bakkerij Deneyer uit Dworp en Mohammed Salah Ouetani uit Sint-Pieters-Leeuw.

%d bloggers liken dit: