2015-05-11-NederhemREGIO: Vandaag opent de sociale campus Halle officieel haar deuren. Met deze sociale campus wil de provincie Vlaams-Brabant meer welzijnsinitiatieven krijgen in deze regio.

1559 m² nieuwe ruimte voor welzijn in Halle
De sociale campus Halle maakt deel uit van het Nederhem-project, een nieuwbouw naast het station van Halle. De sociale campus werd gerealiseerd op de gelijkvloersverdieping van 2 appartementsblokken, goed voor 1.599 m². De eerste partners die in het project instappen zijn de stad Halle, het Wit-Gele Kruis en het CAW. De provincie Vlaams-Brabant investeerde 759.000 euro in de opstart van deze sociale campus.

Provincie maakt werk van inhaaloperatie welzijnsachterstand Halle-Vilvoorde
Elke burger heeft recht op kwaliteitsvolle welzijnsondersteuning in eigen regio’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor welzijn. ‘Mensen uit Halle-Vilvoorde hebben duidelijk minder kansen. Daarom zetten we ons in om de achterstand in Halle-Vilvoorde weg te werken’.

In Halle-Vilvoorde is er immers een schrijnend en structureel tekort aan welzijnsvoorzieningen. Deze achterstand is historisch ontstaan en heeft meerdere oorzaken. Alhoewel de laatste jaren een inhaalbeweging is ingezet, zijn er nog ernstige achterstanden in bepaalde sectoren zoals de bijzondere jeugdbijstand, en vooral in het arrondissement Halle-Vilvoorde.

Sociale campussen trekken welzijnsinitiatieven aan
Het gebrek aan geschikte en/of betaalbare huisvesting is één van de oorzaken van de structurele tekorten aan voorzieningen.
Om deze drempel weg te nemen, namen we het initiatief om sociale campussen op te richten. Hierbij delen welzijnsvoorzieningen samen één gebouw of locatie, naar analogie met de sociale economieprojecten. Door het schaaleffect worden vaste kosten verminderd en wordt de ruimte betaalbaar, en de samenwerking tussen voorzieningen en sectoren wordt extra gestimuleerd’, zegt gedeputeerde Monique Swinnen. ‘We bouwen zo’n campussen uit in Tildonk (Haacht), Vilvoorde, Dilbeek/Asse en dus ook Halle’.

Adres: Sociale campus, Kanaalbrugstraat 5 in Halle

%d bloggers liken dit: