De-Lijn_controle_02SINT-PIETERS-LEEUW: – Op dinsdag 05 mei 2015 heeft de lokale politie van Sint-Pieters-Leeuw samen met de controlediensten van de Lijn tussen 07u00 en 10u00 een grootscheepse controle-actie gehouden. Met statische en mobiele controles werden op verschillende plaatsen en op diverse busverbindingen controles gehouden naar zwartrijders, fraude en verdachte personen. Naast de controle van de vervoerbewijzen van de reizigers, diende de actie vooral om een veiligheidsgevoel  te creëren bij  zowel reizigers als chauffeurs. Door in te zetten op dergelijke acties wil zowel de directie van de Lijn als de lokale politie  incidenten en agressie tot een minimum beperken.

Tijdens deze controle werden geen incidenten vastgesteld en werden er in totaal 29 bussen aangedaan. Niet minder dan 770 reizigers werden gecontroleerd op geldige vervoerbewijzen en slechts 11 reizigers bleken niet in orde te zijn.

De lokale politie en de controlediensten van de Lijn zullen in de volgende weken en maanden meer inzetten op dergelijke controles en toezichten.

%d bloggers liken dit: