SINT-PIETERS-LEEUW / PAJOTTENLAND: – Maandagavond organiseerde de Erfgoedcel P&Z en het Regionaal Landschap P&Z in nauwe samenwerking met toerisme P&Z een eerste  info- en vormingsmoment  van een nieuwe smartphone applicatie ,mobiele website, ‘Google Maps’ voor streekbeleving in het Pajottenland & Zennevallei om zo de regio digitaal te ontsluiten.
2015-04-27-smartphone-applicatie_ontdek-penzine-be_01
2015-02-05-app-pajottenland-zennevallei-toerisme

ontdek.penzine.be is een mobiele website die, net als het magazine PenZine, de beleving van het Pajottenland en de Zennevallei centraal stelt. Een mobiele website die er uit ziet als een app en erg gebruiksvriendelijk is voor smartphones.

De site is gericht naar zowel toeristen als streekbewoners en iedereen kan er aan meewerken. Als je iets leuk bezoekt of langs een mooi padje wandelt, kan je dit toevoegen op de site om je leuke ervaring te delen met de rest van de regio.

Zet dus jouw plekje, gebied of erfgoed op de kaart. Deze nieuwe smartphone toepassing staat open voor iedereen.

2015-04-27-smartphone-applicatie_ontdek-penzine-be_02
Plekjes delen
Welke plekjes komen er allemaal in de app? Dat beslis jij! Deze tool wordt pas echt interessant als we allemaal aan het ‘plekjes delen’ gaan.

Een boeiend plekje toevoegen? Dat kost u niets, hoogstens 5 minuten. Heeft je heemkundige kring onderzoek gedaan naar het historisch verhaal achter een gebouw? Deel dat verhaal met iedereen in de app! Ben je de uitbater van een café en wil je je zaak bekend maken? Deel het in de app! Wil je als toerismemedewerker van een gemeente de leukste plekjes in de gemeente bekend maken? Deel het in de app! Woon je in de regio en ken je het meest geweldige picknickplekje in de regio? Delen is de boodschap! U kan meteen zelf aan de slag: surf naar ontdek.penzine.be en voeg je plekje toe!

Erfgoedcel PZ biedt ook ondersteuning om met deze app aan de slag te gaan. Bij downloads kan je een handleiding vinden. Heb je nog vragen? Wordt je graag begeleid om te werken met de app? Neem contact met de erfgoedcel, Zij helpen je graag verder! Mail:info@erfgoedcelpz.be – T: 02 451 69 49.

%d bloggers liken dit: