politie_Zennevallei_logoSINT-PIETERS-LEEUW: – Tijdens de nacht van 18 op 19 april 2015 tussen 21u00 en 04u00 organiseerden de lokale politiezones Beersel en Sint-Pieters-Leeuw een gezamenlijke controleactie tegen het sturen onder invloed van alcohol of andere stoffen dewelke de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden.

In een eerste tijd ging de controle door langsheen de Zoniëwoudlaan te Alsemberg. Hier werden in totaal 62 bestuurders gecontroleerd. In totaal bleken 11 personen onder invloed. 5 onder hen mocht hun rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen inleveren gelet 3 bestuurders positief testten op drugs en 2 bestuurders meer dan 1,5 promille alcohol in hun bloed hadden.

In een tweede tijd vond de controle plaats te Sint-Pieters-Leeuw langsheen de Pepingensesteenweg. Hier werden nog eens 28 voertuigen gecontroleerd waarbij 2 bestuurders onder invloed werden bevonden.

Verder werden nog enkele andere verkeersinbreuken vastgesteld waaronder inbreuken tegen het technische reglement, niet in regel zijn met de voorwaarden betreffende het voorlopige rijbewijs en het niet dragen van de veiligheidsgordel.

%d bloggers liken dit: