boek_101-rozen-zonder-zorgenSINT-PIETERS-LEEUW: – Na 20 jaar oogt de Internationale rozenruin van Coloma in hartje Sint-Pieters-Leeuw mooier dan ooit – de hoogste tijd dus om er een jubileumboek aan te wijden. En wie kan dat beter dan de man bij wie het in 1995 allemaal begon Ereprovinciaal directeur ingenieur Marcel Vossen.
Samen met freelance groenjournalist Laurence Machiels schreef hij het boek “101 rozen zonder zorgen” dat deze maand verschijnt bij Manteau.

Is er een bloem die meer tot de verbeelding spreekt dan de roos? Toch hebben veel, zelfs ervaren, tuiniers vaak koudwatervrees om rozen in hun tuin te zetten. Rozen hebben immers de naam om veel onderhoud en kunde te vergen. Dat dit niet zo hoeft te zijn, bewijst dit boek. Marcel Vossen, die bij het Agentschap voor Natuur en Bos twintig jaar lang de grootste rozentuin van Europa, in Coloma, beheerde, vertaalt zijn immense kennis en ervaring met rozen nu naar de hobbytuinier.

Hij doorprikt hardnekkige mythes over rozen en bewijst met heel praktische maar vooral voor iedereen toegankelijke tips dat je rozen ook met een minimum aan onderhoud kunt houden.

Uit meer dan 3200 wereldrozen selecteerde hij de 101 sterkste, mooiste en langst bloeiende, met voor elk van deze toprozen een overzichtelijke fiche en een sprekende foto.

Maar ook het onderhoud wordt uitvoerig toegelicht, met onder andere stap-voor-stapfoto’s over de snoei, hoe en waar je rozen best plant en hoe je ziektes kunt vermijden en indien nodig behandelen. Kortom, dit boek is een must voor elke tuinier die lang en zorgeloos, met een minimum aan onderhoud, wil genieten van rozen in zijn tuin.

2008-05-16-rozenbordjes-marcel-vossenIn dit boek ontkracht rozenexpert Marcel Vossen ingeburgerde rozenmythes, ingewikkelde snoeiregels en voorbijgestreefde onderhoudsmethodes. In ruil geeft hij praktische, eenvoudige en milieuvriendelijke verzorgingstips voor wie rozen in z’n tuin wil zonder zorgen. Hoe kies je rozen die passen bij je tuin, waar moet je op letten, hoe plant je een roos, en hoe kun je met weinig moeite en tijd je rozen het jaar rond gezond en in vorm houden? Voor tuiniers die van de schoonheid van rozen willen genieten zonder alle lasten, en op een milieuvriendelijke manier.

Met de 101 beste rozen ter wereld, allemaal gefotografeerd
Met stap-voor-stapfoto’s over snoei en onderhoud
Rozentuin Coloma bestaat 20 jaar in 2015

ISBN: 9789022330661
Uitgeverij: Manteau
Prijs: €24.99

2011-12-01-Pensioenstelling_Marcel-Vossen LaurenceMarcel Vossen was twintig jaar lang bij het Agentschap voor Natuur en Bos conservator van de rozentuin van Coloma in Sint-Pieters-Leeuw, de grootste rozentuin in Europa, met meer dan 3200 rozenvariëteiten van over de hele wereld. Hij is een wereldautoriteit op het gebied van rozen en zetelt in tal van internationale jury’s.

Laurence Machiels is freelance groenjournalist. Ze schrijft elke zaterdag de groenpagina van Het Laatste Nieuws, publiceert in divers tuin- en andere bladen en heeft haar eigen column in Tuinseizoen. Ze schreef al tal van tuinboeken en heeft haar eigen tuinprogramma op Libelle tv.

%d bloggers liken dit: