2015-02-03-de-vrijwilligersacademie_logoVLAAMS-BRABANT: – De provincie Vlaams-Brabant en Arch’educ organiseren verschillende vormingsmomenten voor en over vrijwilligers (www.vrijwilligersacademie.be).
Op deze manier kan je je vrijwilligers een kans geven zichzelf te verrijken met vaardigheden die in elke werking wel van pas kunnen komen. Zo leer je flyers maken of apps te gebruiken, maar kan je je ook informeren over de wetgeving en
verzekering rond vrijwilligers.

Vrijwilligersacademie: Flyers en folders maken
Folders en affiches zijn een goed middel om de activiteiten van jouw lokale vereniging te promoten. Maar je hebt geen tijd of middelen om professionele ontwerpers in te schakelen en dus begin je er zelf aan. In deze workshop leer je enkele basisvaardigheden van lay-out. we werken met het gratis programma Scribus of Microsoft Publisher. Je ontwerp kan je dan afdrukken in een kopiecentrum of met jouw eigen printer. We geven een aantal tips om ervoor te zorgen dat jouw folder of affiche bekeken én gelezen wordt. Basiskennis van de computer en tekstverwerking is vereist. i.s.m. Cultuurcentrum ’t Vondel en Provincie Vlaams-Brabant
WIE: Karel Vanrietvelde
WAAR: Possozplein 40, 1500 Halle
WANNEER: do 30/04/15 van 19:00 tot 22:00 do 07/05/15 van 19:00 tot 22:00
PRIJS: € 12
CONTACT: e-mail: info@archeduc.be – tel.: 02 454 54 01 – website: www.archeduc.be

Vrijwilligersacademie: Verzekeringen en aansprakelijkheid voor verenigingen
Als vrijwilliger of als bestuurder ben je bereid je belangeloos in te zetten voor je vereniging. Je neemt je verantwoordelijkheid op. Maar kan je ook verantwoordelijk gesteld worden voor zaken die slecht aflopen? We verhelderen het begrip aansprakelijkheid en gaan na wat dit betekent voor de verantwoordelijken in de feitelijke vereniging, de vzw of de lokale afdeling. We hebben het over verzekeringen die je het best afsluit voor jouw vereniging. En hoe zit het met de verzekeringen vanuit de koepelorganisaties? We bekijken tot slot hoe je verzekeringsmaatschappijen en polissen kan beoordelen. i.s.m. Cultuurcentrum ’t Vondel en Provincie Vlaams-Brabant
WIE: Davy Delaeter
WAAR: Possozplein 40, 1500 Halle
WANNEER: ma 11/05/15 van 20:00 tot 22:30
PRIJS: € 6
CONTACT: e-mail: info@archeduc.be – tel.: 02 454 54 01 – website: www.archeduc.be

%d bloggers liken dit: