2014-12-28-ijs-en-dooiwaterVLAANDEREN: – Het Agentschap Wegen en Verkeer, het Vlaams Verkeerscentrum en de federale Wegpolitie vragen aan weggebruikers om rekening te houden met gladheid als ze vannacht en morgenochtend, maandag 19 januari 2015, de weg op gaan. Ze raden weggebruikers aan om hun rijstijl aan te passen aan de toestand op de weg.

Volgens de meest recente voorspellingen van MeteoWing is er vannacht kans op sneeuw, smeltende sneeuw en regen. De voorspelde temperaturen liggen rond het vriespunt waardoor deze neerslag kan aanvriezen. De sneeuwzone, die vermoedelijk de regenzone zal opvolgen, maakt het zeer moeilijk voor de strooidiensten om de wegen steeds ijs- en sneeuwvrij te houden. De wegen kunnen er daarom tijdens de nacht en ochtend glad bijliggen.
Door de voorspelde regenzone heeft het weinig zin om preventief te strooien gezien het gestrooide zout dan gewoon wordt weggespoeld door de regen.
De strooidiensten van het Agentschap Wegen en Verkeer volgen de toestand op de voet op en staan paraat om sneeuw te ruimen en te strooien indien nodig. Sinds het begin van deze winterperiode strooiden de strooidiensten van het agentschap al 17.122 ton op de Vlaamse gewest- en autosnelwegen.

Voor vertrek raadpleeg je best de actuele verkeerssituatie op de website van het Vlaams Verkeerscentrum: www.verkeerscentrum.be

%d bloggers liken dit: