2014-09-03-stroom-elektriciteit-tekort-uitgeschakeldSINT-PIETERS-LEEUW: – Op woensdag 17 december 2014 organiseert het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw een infoavond betreffende de elektriciteitsschaarste.

Deze infoavond gaat door in CC De Merselborre (Schaliestraat 2 te Vlezenbeek) en start om 19 uur.
Iedereen is van harte welkom!

Elektriciteitsschaarste is voorspelbaar en algemeen. Iedereen, ook wie niet is opgenomen in het afschakelplan, kan het risico op schaarste en afschakeling helpen verkleinen.
Wees solidair! Ook als je niet woont in één van de afschakelzones kan je best je verbruik beperken op momenten waarop de vraag naar elektriciteit het hoogst is. Doorgaans is dat tussen 17 en 20 uur.
2014-12-09-elektriciteitsschaarste_banner_onoff
Als gezin kan je duurzaam en zuinig omspringen met elektriciteit maar de gemeente kan natuurlijk niet achter blijven. Daarom werd niet alleen beslist om de kerstverlichting dit jaar uit te laten. De gemeente deed ook een voorstel aan Eandis om alvorens er ergens, waar dan ook, beslist wordt om cabines af te schakelen, de voorkeur moet worden gegeven aan het uitschakelen van de openbare verlichting. De gemeente wil hierdoor de kans op afschakeling van een gebied verkleinen opdat er zo weinig mogelijk gezinnen getroffen worden.

%d bloggers liken dit: