woonwinkel-Zennevallei_logoSINT-PIETERS-LEEUW: Maandag 17 november 2014 ben je om 19u30 welkom in het Coloma kasteel voor meer uitleg over het isoleren van hellende en platte daken.

Zowel bij nieuwbouw als bij bestaande woningen is een goede dakisolatie een absolute must. Een dik isolatiepakket alleen is echter niet genoeg, een correcte plaatsing is even belangrijk. U leert de verschillende mogelijkheden kennen: isolatie van een plat dak, isolatie van de zoldervloer of isolatie van een hellend dak met inrichting van de zolder.

kyoto-in-het-pajottenland-en-zennevalleiVia het dak verliest een woning gemiddeld 26 % warmte, via de muren eveneens 26 % en via de ramen tot 20 %. Als we deze drie delen van onze woning goed isoleren kunnen we dus tot 72 % van onze jaarlijkse warmtevraag besparen!
Op een verbruik van 2000 l stookolie per jaar dus tot 1400 l stookolie. Dat kan tellen!

Informatieavond (gratis)
Daarom organiseert het Educatief centrum de Paddenbroek voor haar milieuproject Kyoto in het Pajottenland een informatie- en ondersteuningscampagne rond het isoleren van het dak en zoldervloer, ramen en muren van onze woning.

De woonconsulenten geven meer informatie over premies en andere ondersteuningen voor energierenovaties. De technische deskundigen van het steunpunt Duurzaam Bouwen van de provincie Vlaams-Brabant gaan in op de meer technische aspecten.
Deze informatiemomenten worden mee ondersteund door de gemeente en de netbeheerders Infrax en Eandis.

Samenaankoopactie
Tegelijkertijd organiseert het Educatief centrum een samenaankoopactie voor deze energierenovaties. Vanuit een intergemeentelijke begeleidingscommissie vragen we offertes aan bij lokale aannemers die deze isolatiewerken kunnen uitvoeren. De evaluatie van deze aannemers gebeurt op basis van een hoge kwalitatieve uitvoering en een scherpe prijs. De aannemers met de beste voorwaarden zullen hierbij gekozen worden. Via deze samenaankoopactie kan je een vrijblijvende offerte laten opstellen (voorwaarden geldig tot 31/12/2015).

• informatieavond: 17 november 2014 om 19.30 uur;
• samenaankoopavond: 4 februari 2015 om 19.30 uur;
In CC Coloma – Joseph Depauwstraat 25

%d bloggers liken dit: