huis-van-het-kind_logoSINT-PIETERS-LEEUW / REGIO: – Onder meer in Sint-Pieters-Leeuw zijn sinds 1 november 2014  samenwerkingsverbanden erkend en gesubsidieerd als “Huis van het Kind”.

Met de erkenning en de subsidiëring door Kind en Gezin kunnen de gemeenten een extra aanbod naar jonge gezinnen ontwikkelen. Via het ‘Huis van het Kind’ kunnen verschillende organisaties die te maken hebben met gezins- en opvoedingsondersteuning, beter samenwerken. Het aanbod wordt op elkaar afgestemd waardoor ouders beter wegwijs raken in de verschillende initiatieven.

In het ‘Huis van het Kind’ kunnen ouders of toekomstige ouders informatie vinden over de ontwikkeling, de gezondheid of de opvoeding van het kind. En ze kunnen er ook deelnemen aan verschillende activiteiten.

De Vlaamse overheid en Kind en Gezin hebben de ambitie om in totaal meer dan 100 ‘Huizen van het Kind’ op te richten. Het initiatief moet ook een antwoord bieden op de kinderarmoede in ons land. Eén op de tien kinderen in Vlaanderen wordt geboren in een kansarm gezin. In Halle-Vilvoorde gaat het zelfs om één op zeven kinderen.

%d bloggers liken dit: