OUDENAKEN: – De Landelijke Gilde van Oudenaken & Sint-Laureins-Berchem organiseerden vanavond hun eerste fakkeltocht.
De organisatoren waren aangenaam verrast door de massale opkomst van vele families voor de tocht die vertrok aan de kerk van Oudenaken.

2014-10-31-fakkeltocht (13)
Voorzitter, Paul Defranc: ‘ Het is de eerste keer dat we een fakkeltocht organiseren. Het was de bedoeling ouders met kinderen te bereiken die ook al een tijdje vragende partij waren om ook voor hen iets te organiseren. En een fakkeltocht leek ons een leuk idee zo op het einde van de herfstvakantie. We hebben natuurlijk veel geluk want het weer valt enorm goed mee vanavond en dat draagt er zeker toe bij dat hier vanavond zo’n 80 mensen meestappen. Voor een eerste maal is dat ronduit schitterend.

De wandeling van anderhalf uur ging langs onverlichte padjes en wegen van aan de kerk van Oudenaken door de historische kerkwegel naar Berchem om dan zo richting Elingen naar de zwarte molen te stappen en zo terug langs de Elingenstraat naar Oudenaken.

Deze slideshow vereist JavaScript.


Voorzitter, Paul Defranc: ‘Het is een wandeling van zo’n 5 km. zodat ook kleine kinderen de tocht mee kunnen doen. En daarna kan iedereen bij een natje en een droogje, een tas pompoensoep, afsluiten met een leuke babbel in de parochiezaal.
Uit de eerste reacties die ik van de mensen reeds kreeg onderweg zou ik zeggen voor herhaling vatbaar!

Tot slot, het kan geen toeval zijn de fakkel van Pater Sus (Frans Vermeir) was degene die het langst bleef branden als gids in de duisternis.

%d bloggers liken dit: